gumiś 27 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Witam mam pytanko,byłem ostatnio u mechanika zapytać sie odnośnie wymiany rozrządu,powiedział mi ze to nie jest prosta sprawa,trzeba ściągać chłodnicę i rozkręcić pół przodu czy to prawda? i jakiej firmy byście mi polecili rozrząd,bmw posiadam od 2,5 miesiąca dopiero,pozdrawiam bmw_beer E-30 318i M40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 głupoty ci gada.wyciągasz tylko osłone chłodnicy i przód zostaje.1-2 h roboty.rozrząd około 230 zeta komplet .wymiana nie wiem ile .. :roll: bmw_beer, rolki rouville,pasek dayco.przejechałem na nim 100.oookm(pasek wymiana po 50.000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumiś 27 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 dzieki wielkie za odpowiedz bmw_beer pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Rolki rouville są dobre, bo to nic innego jak INA. Pasek polecam raczej Conti i nie jeździj już do tego mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumiś 27 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 dzieki beryl,rozrzad wymienię ale najpierw musze ją odpalić,opisalem wszystko w temacie pompa paliwa bmw e30,nie moge odpalić bawarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ja tam wyciągam chłodnice, jest wygodniej, tylko że ile to roboty chłodnice wyciągnąć.........10 minut 8) więc cos sciemnia :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam trzy tygodnie temu zmieniłem pasek rozrządu firmy Lemforder , a rolki ruville.Oto zdjęcie zjechanego paska,w ostatniej chwili uniknałem zerwania.Do wymiany skłonił mnie dziwny rumor w okolicy rozrządu. [ Dodano: 29 Sierpień 08, 10:38 ] Jeśli chodzi o wyciągniecie chłodnicy to mozna to zrobic poniewaz bedzie wiecej miejsca,dwie śrubki na górze,węże i zlanie płynu i wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumiś 27 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 dziekuje wam za poradę,ale przez moją nie uwagę tak narobiłem ze mi bawarka nie odpala :? jakieś w schowku kable przez przypadek rozłaczyłem i nie chce odpalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Oto zdjęcie zjechanego paska,w ostatniej chwili uniknałem zerwania Prawie płaski pasek :shock: . Musiał mieć najechane ze 150 tys albo i więcej albo naciągnięty/nienaciągnięty był za bardzo. Może by nie zerwał się, ale na pewno przeskoczył. ja tam wyciągam chłodnice, jest wygodniej przecież jak wyjmie się wisko i tunel chłodnicy, to można tam tańczyć :party: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Najlepsze jest to,że poprzedni właściciel twierdził,że pasek był zmieniany ,czyli jakies 20 tys. km temu :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi