dzidzius2 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 mam e30 z 88 z silnikiem 1.8 m10 4 lata chodzi na gazie i już rok nie chodzi na benzynie wymieniłem już przepływke, czujnik temperatury, sonde lambda,podmieniłem cała listwe wtryskową, cisnienie pompy paliwa wynosi 3 bary, podmieniałem komputer, sprawdzałem czujnik połorzenia przepustnicy oraz całą instalację i nic dalej franca nie chce chodzić na benzynie już mam jej dość więc błagam o pomoc!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YontecK Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 trochę więcej objawów jakbys mógł podać. Nie zapala na benzynie czy zapala ale się dławi, czy w czasie jazdy jak przełączysz na benzyne to tez nic się nie dzieje? A przekaźniki od listwy wtryskiwaczy sprawdzałeś? Czy tzw przekaźnik główny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 auto zapala na benzynie ale nie wchodzi na obroty bo się dławi a jak wejdzie na obroty to nierówno chodzi i strasznie dymi, nawed gdy podczas jazdy przerzuce na benzynie to jest ten sam obiaw jak dodaje gazu to szarpie autem dopiero jak zchodzi z obrotów to równo chodzi a przekazników nie sprawdzałem nawed nie wiem które przekazniki proszę o podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 A czujnik poł. wału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 A czujnik poł. wału? na gazie powinien śmigać Te objawy wyglądają mi na tryb awaryjny przepływomierza , może gdzieś wiązka do przepływki jest przełamana <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 z tego co się orientuje to M10 nie ma czujnika położenia wału a instalacje od przepływki sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 i jak naprawione? bo moj tez lepiej na gazie niz na benzynie chodzi i moze tez cos pora wymienic? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Pozwole podpiąc się do tematu.Powiedzcie mi co moze powodować ,że pompy paliwowe padają u mnie jak muchy?Kiedyś kupiłem używke ori za 150zł i pochodziła jakieś 4 miesiące,pózniej zamiennik nowy za 120 zł i tez jakie 4 miechy był spokój.Następnie pompa zaczęła wyć tak mocno ,że az na zewnątrz było ją słychać.Jedyne co mi przychodzi do głowy to muł w baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 z tego co wiem to najczestsza przyczyna zacierania sie pomp paliwowych to jazda na rezerwie. ja znam 90% przypadkow gdzie zatarła sie pompka bo w aucie byla instalacja gazowa i benzynki zawsze tyle o ile czyli zawsze rezerwa. a jak nie to moze faktycznie zanieczyszczony zbiornik :?: <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabafilip Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 2 powodem (jak jest GAZ) to brak wymiany filtra paliwa, a trzeba pamiętać, że obieg paliwa cały czas jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 z tego co wiem to najczestsza przyczyna zacierania sie pomp paliwowych to jazda na rezerwie wiem o tym dlatego zawsze miałem conajmniej 20 litrów. 2 powodem (jak jest GAZ) to brak wymiany filtra paliwa, a trzeba pamiętać, że obieg paliwa cały czas jest... filtr zmieniałem :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 13 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 i jak naprawione? bo moj tez lepiej na gazie niz na benzynie chodzi i moze tez cos pora wymienic? :wink: niestety nie udało mi się naprawić tej usterki auto zostało sprzedane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 hmm a może poprostu jakoś paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 zmien raczek zbiornik paliwa bo ma syf w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 zmien raczek zbiornik paliwa bo ma syf w srodku trzeba bedzie ,ale najpierw musze zdiagnozowac czy ten syf jest tam napewno bo nadarmo wymieniac zbiornik to troche lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 bilii napisał/a:zmien raczek zbiornik paliwa bo ma syf w srodku trzeba bedzie ,ale najpierw musze zdiagnozowac czy ten syf jest tam napewno bo nadarmo wymieniac zbiornik to troche lipa. przed zamontowaniem nowej pompy wskazane jest wyczyszczenie baku sprawdz czy masz i jak mocno sie trzyma filterek na dole pompy (o ile jest) ja w ten sam sposób wymieniałem 2 pompy w ciągu miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 a co do tego filterka kolo pompy paliwa to on filtruje przed pompa czy za pompa? i czy mozna go kupic? <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 http://allegro.pl/item739576831_bmw_e30_316_318_bmw_e30_touring_nowa_pompa_paliwa.html ten na dole, chroni pompe przed syfem z baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 ok czyli mozna tam zalozyc taki maly filterek co jest sprzedawany na stacji za 4zl? (uniwersalny). A czy przy wymienia nie zleci mi cale paliwo z baku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 ok czyli mozna tam zalozyc taki maly filterek co jest sprzedawany na stacji za 4zl? (uniwersalny). A czy przy wymienia nie zleci mi cale paliwo z baku? Nie zleci, ponieważ pompę wyciągasz od góry <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Nie bardzo rozumiem w jaki sposob od gory? pompa znajduje sie pod progiem zaraz przy podlodze...?? i dojscie jest tylko od dolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 bo w tych 86-88 roku są pompy pod progiem, a w nowszych sa od góry w zbiorniku bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 czyli przy wymianie tego filterka wyleci mi cale paliwo z baku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 30 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 tak wyleci weź sobie karnisterek i odkręć przewód paliwowy co idzie od baku do pompki spuść paliwo potem przelej przez sitko i wlej spowrotem trudne???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 tak poniewaz niemam nigdy mniej jak 20litrow benzyny a najczesciej ok 30l. Trzeba bedzie sprawdzic czy rezerwa dziala na desce rozdzielczej :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi