Krzysiek Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2005 Na salonie motoryzacyjnym w Genewie BMW zaprezentuje model Z4, pod maską którego będzie pracował silnik dwulitrowy. Do tej pory ten dwuosobowy roadster był oferowany tylko z sześciocylindrowymi jednostkami o pojemnościach 2.2, 2.5 i 3.0 l. Nowy, wykonany ze stopu metali lekkich, czterocylindrowy silnik będzie montowany w wersji bazowej Z4. Z pojemności 1995 ccm generuje on moc 150 KM i 200 Nm maksymalnego momentu obrotowego (przy 3600 obr/min). Z4 2.0i przyspiesza do 100 km/h w ciągu 8.2 s oraz rozpędza się do 220 km/h. W dwulitrowym silniku zastosowano technologie VANOS i VALVETRONIC decydujące o momencie i czasie otwarcia zaworów. Efektem są lepsze osiągi, niższe zużycie paliwa oraz bardziej spontaniczna reakcja na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2005 te Z4 było w programie Top Gear i podobno jest nie dopracowany silnik ... ale i tak nie pogniewałbym sie jakbym je miał Pozdro dla BMW Funs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozaRKR Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2005 odnośnie Top Gear to Z4 zmieszali błotem. ale z czystym sumieniem nie mógłbym się z nimi niezgodzić. ja osobi ście szanuje jedynie jeden wg mnie jeden z znajlepszych jeśli nie najlepszy silnik 2.5 (192KM), zresztą sam fakt, że od początku kiedy został wyprodukowany produkowany jest w niezmienionej formie. a odnośnie 4 cylindrowego silnika 1995 cc, mam mieszane uczucia, różnie ludzie mówią ja sam nie jeżdziłem akurat 2 litrowym z4 więc trudno powiedzieć, jednak zgadzam się z kolegą W KWESTII, ŻE TEŻ BYM SIĘ NIE OBRAZIŁ GDYBYM JĄ DOSTAŁ. POZDRAWIAM BRACI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2005 Gdybym mógł powybrzydzać to powiózł bym sie nową M6 to znaczy pierw testament potem przejażdżka myślicie żebym sie rozbił haha nic z tego podjął bym próbeę ucieczki ze swoim nowym autkiem Pozdro FunS BmW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VenoM Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2005 Nie wiem jak pozostali koledzy .. ale dla mnie niewiele jest piekniejszych dzwiekow na ziemi niz wkrecajaca sie na wysokie obroty rzedowa szostka :twisted: No ale jesli juz bym mial dostac Z4 ... no to pewnie bym jakos przezyl te 4 gary ... przynajmniej do czasu SWAPu Pozdrawiam Venom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2005 2.5 (192KM) To w Z4 był M50 ??? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2005 ale podobno miałtam jakieś zmienne fazy rozrządu cuda nie widy raczej to nie M50 albo M50 w nowej szacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2005 No tak te silniki już w tych latach miały (musiały mieć) VANOS !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2005 nie wiem nie znam sie na nowym Z4 bo nie miałem z nim do czynienia :)powinni nam wypozyczać na testy a pozatym BmW powinno wspomagać nas wiedzą i dotacjami na propagowanie BmW wśród kierowców wspaniała reklama dla koncernu że BmW dba o swoich klientów i stara im sie pomagac ... co myślicie o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi