kogut Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 witam.Mam taki problem, leje mi się olej przekładniowy, jak z kranu.Spod auta widać tylko, że wyciek jest na łączeniu skrzyni z silnikiem.Zamierzam sam wyciągnąć skrzynie i naprawić usterkę.Podejrzewam że jest to simmering sprzęgła hydrokin.... .mam pytanie gdzie we wrocławiu zaopatrzyć się w dobre uszczelniacze i jakich niespodzianek się spodziewać? Proszę o porady do tej operaji ,ruszam z robotą na dniach oczywiście gablotą nie jeżdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Witaj. O niespodziankach nie bede pisal ,bo to tak jak wróżenie z fusów hehehe. Jak mialem E34 - automat, to części kupowalem we Wrocku przy ul. Krakowskiej. Ceny za części mięli średnie i jakościowo zadowalające. Jeżeli nic się nie zmienilo to są pod nr tel:071/340 04 80 i 512 321 262 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 witam witm skrzynia siedzi juz spowrotem na swoim miejscu powinno być wszystko ok, olej nie ciecze . zalałem dekstron 2 jak w instrukcji wymieniłem wszystkie eksploatacyjne części , auto jeżdzi ale jak dla mnie coś jeszcze jest nie tak; bardzo powoli redukuje bieg spowrotem na pierwszy po zatrzymaniu się , nerwowo zmienia biegi po dociśnieciu gazu ; czy to może być kwestia jakieś regulacji ,może tego iż olej nalałem strzykawą a nie tym specialnym sprzętem , morze to bład programu ,albo nie ten olej z niecierpliwością czekam na spostrzerzenia pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 powinien być w tej skrzynie dextron III jak zalejesz powinno przejść jezeli odkopalem to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafit Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 kolego czy mógłbyś napisać czy wymieniłeś ten olej czy chodzi ci teraz to wszystko tak jak powinno.z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi