Piotr Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 wyjaśnijcie mi jak to możliwe żeby: auto benzyna - moc 170 KM, moment 222 Nm, masa wł. 1180 - przyspieszenie 0-100 8,6 sek, prędkość max - 215 Km/h - 6,94 kg/ 1 KM auto benzyna - moc 170 KM, moment 300 Nm, masa wł. 1505 - przyspieszenie 0-100 6,5 sek, prędkość max - 219 Km/h - 9,11 kg/ 1 KM czy to możliwe żeby drugie było o tyle szybsze, czy to bzdurne dane :?: :evil: miałem małą wymianę zdań z kolegą, i nikt nikogo nie przekonał :evil: a póżniej powiem jakie to auta , a może ktoś zgadnie ?? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 na bank pierwsze to M20B25 w E30..... drugie by mi masą pasowało na cabrio :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 pierwsza to e30tka 325i drugie to nie wiem ale chyba 5tka albo sie myle tylko jak na benzynke to dosc spory moment obrotowy .... co nie zmienia faktu ze by raczej dostała od trójki z racji sporo wiekszej wagi a dane to chyba nie sa katalogowe <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 macie rację: 1 to e 30 - 325 , a 2 to najnowsza 330 Ci a dane tej drugiej ze strony BMW, czyli co :?: :?: na stronie kity ludziom wstawiają, lans na max . :evil: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Jak juz gdzies pisalem , te dane katalogowe to tak jak sprzedawcy aut na allegro 300 Km , 4, sek do sety , :oops: :roll: Itd itd .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 a mi sie wydaje mozliwe, przeciez ta nowa 3 moze mieć lepiej zestopniowana skrzynie biegów, moment dostępny niżej i jest go wiecej sporo,i moze opory powietrza :wink: ooo i moze na jakiś lepszych oponach byla to też tak moze być :mrgreen: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jule Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Piotrze wszystko sie zgadza z tym 170, tylko dane techniczne sa pomieszane :wink: Trzeba pamietac ze konie mechaniczne kW a PS to co innego... 1 kW = 1.3 PS-a i jest analogicznie e30 - 325i ma oczysiscie 170 PS ale tylko 125 koni mechanicznych -125 kW (170 PS) w nowej 330i jest tez 170 ale nie PS-ow tylko kW a to znaczy ze ma 231 PS-ow - 170 kW(231 PS)... i dlatego jest taki moment obrotowy duzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 1kw=1.36KM czyli dla przykładu BMW E46 330d posiada 135kW co daje 183.6KM czyli w zaokragleniu jak podaje producent 184KM kw=1000W=1.36KM więc jeśli samochód posiada 231KM to ma 170kw a jeżeli ma 170KM to 125kW i PS to nie jest to samo co kW o ile sie nie myle to PS w niemczech itd mówią i oznacza to własnie konie mechaniczne tak samo jak HP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 aha czyli zgadzało by się :?: tak :?: :mrgreen: zdaje się mój błąd i żle napisałem , fakt teraz BMW moc w kW podaje :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 a pościgaj się z golfem II gti[113km tak jak m40] .powodzenia życzę :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 tak PS: to konie mechaniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 tak PS: to konie mechaniczne czyli mam racje tak? a pościgaj się z golfem II gti takie 8v jezdiz sprytnie a 16v gti to juz masakra :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Co tu sie dzieje z tymi konikami , kobyłkami itd :lol: :lol: :lol: PS = KM I po zadnych dziwnych przeliczeniach z E30 325i nie da sie zrobic 125KM :lol: bo tam jest schowanych 170KM <bmw_1> Co do tej 330tki to faktyko cos dane byly nie bardzo bo z nowego 3litrowego silnika tylko 170KM to dosc mało :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi