Demus Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam. Mam problem z układem wydechowym. Poprzedni właściciel wyrzucił katalizator a w to miejsce wspawał rurę. Efekt jest taki że przy wyższych obrotach tłumik środkowy bardzo głosno brzęczy. Zastanawiam się czy to wina tego tłumika czy objaw spowodowany brakiem katalizatora. Co ewentualnie mozna wstawić w miejsce kata, czy pomoże sama wymiana tłumika środkowego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Ja nie mam kata i jakos nic nie brzeczy, mysle ze to wina tlumikarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centu$ Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 tłumikarz zawalił sprawe. odetnij i wspawaj od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demus Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Witam ponownie. Chyba niezbyt dokładnie przedstawiłem sytuację. Nie mam wspawanej rury w katalizator tylko samą rurę. W dodatku o trochę mniejszej średnicy niz reszta układu. Brzęczy mi tłumik środkowy (przelotowy) i zastanawiam się czy kwalifikuje on się do wymiany. Zastanawiam sie czy to brak katalizatora nie powoduje tego hałasu. Co sądzicie o tzw. katalizatorach uniwersalnych? Nie zależy mi na czystości spalin tylko na w miarę cichym układzie. Mam jeszce problem ze sprzęgłem. Bardzo cięzko chodzi. Jakieś pomysły? Z góry serdecznie dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUCKY Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Ja u siebie nie mam kata a zamiasta jego mam zamontowany o wiele mniejszy tłumik z fiata sieny 1,1 i nic nie brzeczy poza tym ostatni jest całkowicie pusty i bas słychac z tyłu dosyć głośno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centu$ Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 co do sprzegła to pewnie sie już konczy :mrgreen: a z tłumikiem to proponuje wymienic rure. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi