barteke36 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 witam.kupiłem auto ze sportową kierownicą. chciałem zmienić ją i nie wiem czy kupic z poduszka czy bez. kontrolka na liczniku sie nie świeci, kabli do foteli nie mam żadnych podłączonych. można jakoś samemu poznać czy w tym modelu jest air bag. bmw e36 1.8i 1994r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Ja w swoim Is'ie mam kontrolkę poduchy na kierownicy, która przy zapłonie zapala się i gaśnie po chwili... na desce kontrolka nie reaguje. Pod fotelem mam okablowanie i napinacze pasów. Wydaje mi się, że jeśli miałbyś poduchę to napinacze też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteke36 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 ogólnie to wymieniałem teraz fotele i tam mam jakąś wiązke żeby podłączyć ale w starych fotelach nie było nic. dzięki za odpowiedź. może jeszcze ktoś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 hym..... Mysle ze musisz zaczac od otwarcia maski i sprawdzenia czy masz tzw ''detonatory'' poduszki .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteke36 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 hym..... Mysle ze musisz zaczac od otwarcia maski i sprawdzenia czy masz tzw ''detonatory'' poduszki .Pozdrawiam a możesz określić dokładniej gdzie sie one znajduja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zamontowane sa po obu stronach komory silnika przy kielichach dochodza do nich przewody od sensorow zderzenia , zamontowanych w zderzaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaadee man Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 a wiec napisze wam bo z tego co czytam to smiac mi sie chce a robi sie to tak w sensorach od poduch kasuje sie dane o wypadkach wystrzelenia poduchy i jak komus gasnie kontrolka od poduchy to nie znaczy ze ja ma :lol: mozna zastosowac trik w miejsce podpiecia wtyczki do poduchy mozna wpiac zwykly rezystor o odpowiednim oporze za 0,50zl i kontrolka gasnie a ktos niekumaty nie czai bazy ostatnio duzo kolesi leci po kosztach i tak jest pozdro <bmw_2> jedyny w 100%sposob to podpiac pod komputer i sie dowie czy wszystko z poduchom jest ok <bmw> a i sensor jest jeden kolego z gory przewaznie na tunelu pod srodkowym panelem pod radiem lub gdzies na tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Łobuzy też podłączją kontrolkę poduch pod kontrolkę ABS i wszystko ładnie gaśnie , a poduchy są w sypialni hehehe. :party: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zamontowane sa po obu stronach komory silnika przy kielichach dochodza do nich przewody od sensorow zderzenia , zamontowanych w zderzaku. pewnie chodzi ci o pomaranczowe złacza to nie sa od airbag! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Danich - mysle ze masz racje ja podparlem sie info uzyskana od pewnego elektryka widac slabo sie znal aja wiecej nie drazylem tego tematu , sam zylem caly czas w bledzie Blaadee man - nie chodzi o info cozrobic aby oszukac kompy tylko jak samemu rozpoznac czy w aucie jest czy nie ma airbagow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzianek_19 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 a może by tak po ludzku sprawdzić czy jest bezpiecznik w miejscu na air baga , bo jeżeli w aucie seryjnie nie było , to jest tam tylko puste miejsce ale wiązka może istnieć w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaadee man Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 to ja juz niewiem o co wam chodzi kupujecie auto i nie wiecie czy ma poduchy :lol: smieszny temat ile wy macie lat masz kontrolke airbag pisze ci na kierownicy airbag moze ktos wyciagna zarowke poduchy lub bezpiecznik moze miec ale moga byc niesprawne lub ich moze nie byc innego wyjscia nie ma jedynym sposobem na sprawdzenie jest podpiecie pod komputer takie sprawdzanie czy ma czy nie nic ci nieda bo nie bedziesz wiedzial czy sa sprawne w 100% powinien miec dwa kabelki od kierowcy fotela jezeli ma jedna poduche w kierownicy jezeli ma tez od strony pasazera to z obydwu foteli z czyjnikow zapiecia pasow jezeli ktos zalozyl inna kierownice kontrolka nie swieci to mozliwe ze wykonala swoja powinnosc :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 blaadee man - proponuje na przyszłość używać (chociaż w minimalnej ilości) znaków przestankowych, bo naprawdę ciężko się czyta to co piszesz, a o czytaniu ze zrozumieniem nie wspominając... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaadee man Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 dzieki kolego kri$$ many bede o tym pamietal i zapisze to sobie w notesiku,,,,, chyba sie nie gniewasz :party: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi