CrisELdi Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Witam Widziałem obszerny temat o zakupie BMW i testach ale niestety nie wszystko rozumiem i nie dotyczy wiele rzeczy chyba tego rocznika … Zdecydowałem się kupić BMW w UK (Wielka Brytania) bo są po prostu tańsze i w lepszym stanie technicznym. Interesuje mnie model 316/318/320 (2000-2003) (1.8 ,1.9) Jak mogę sprawdzić samochód przed zakupem tak na oko dla osoby nie doświadczonej (Wiem ze prościej jechać do autoryzowanego serwisu ale to nie jest takie proste gdy miejsce zakupu samochodu przekracza 200mil od centrum znanego mi miejsca…) - ‘Dezel’ czy ‘Benzyna’ na dalekie potrujże? Wiele osób radzi mi ‘Dezel’ czy mają racje.? - Już wiem aby nie kupować od muzułmanów arabów oraz niestety polaków - Ale co z silnikiem (Jasne bez wycieków)Ale co w środku , jaki test powie mi o stanie silnika - Jak sprawdzić czy auto nie było po stłuczce? (Opis stref zgniotu) - Elektronika ? - Jak i gdzie znajdę numery seryjne nadwozia (Jak sprawdzić legalność) - Inne podstawowe porady które pomogą mi uniknąć w przyszłości kłopotów Dziękuje serdecznie za wszelkie porady. Jest to ważne gdyż data zakupu już nie długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Witam.Z tego co piszesz radze ci zebys pojechal po zakup auta z kims kto wczesniej juz tego dokonal.Ja wiele razy przemierzylem wyspy w poszukiwaniu auta i czsem bylo to ponad 300 mil w jedna strone.Odpowiem kolejno na twoje punkty :# 1.Jesli czesto jezdzisz to diesel bedzie bardziej wydajny bo mniej spali, ale biorac pod uwage ceny diesla a benzyny na wyspach nie wiem jak to teraz wyglada. 2.Tak nie kupowac bo sa zasyfione auta,nie zadbane,nie serwisowane itp--ale nie zawsze jest to regula. 3.Silnik bez wycuiekow ,drgan,ma pracowac rowno.Oczywisciie inne elementy pod maska rowniez maj byc wporzadku.Mozesz wziac auto do warsztatu i poprosic o ogledziny za drobna oplata. 4.Na stronie www.autotrader.co.uk jest zakladka gdzie po numerze rej. sprawdzisz dane auta, kosztuje to 30f ale bedziesz znal przebieg,ilosc wlascicieli,czy auto jest poszukiwane,wypadkowe itp. Criseldi nie ma ogolnego przepisu na kupno auta.Jedziesz z ki9ms kto sie zna,co dwie glowy to nie jedna i zawsze ktos zauwazy czy auto gdzies gnije czy nie.Albo do warsztatu i tam wszystko wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Jeśli chodzi o wybór benzyna czy diesel, to rachunek jest prosty - skoro masz zamiar jeździć na długich dystansach (trasa), to różnica w spalaniu między dieslem a benzyną maleje, ale też rośnie liczba km przez którą musisz je mnożyć... pytanie teraz: jaka różnica w cenach w UK między benzyniakami, a dieslami i samymi paliwami (bajurą i ropą)... Co do charakterystyk samych jednostek napędowych w e46, to niech lepiej się wypowie ktoś bardziej kompetentny i znający je, ale chyba jednak (jeśli mówimy o silnikach do 2l) to benzynowy da Ci większe możliwości na drodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dzięki chłopaki w pierwszej kolei za odp. (Sorki ze tak długo milczałem praca …) Tak więc w UK jak już doszłam z kumplami to na jedno wychodzi gdyż paliwo kosztuje tu Be-1,15p Di-1,36p i tak jest podobnie w europie zachodniej ale nadal cena paliwa w Polsce jest jeszcze tania. Oraz koszt zakupu silnika diesel mówię tu o nowym „i” E46i BMW oraz koszt naprawy jest dość duży i to nie mówię zwykłym salonie serwisowym tylko BMW serwis jest bardziej pewny choć drogi. Benzyna jest tańsza w naprawie teraz nawet w spalaniu a raczej bez różnicy! Także BMW mało proponuje silników diesel w samochodach tego typu E46i … także w benzynie jest multum autek do wyboru w lepszej cenie Także już zdecydowałem się na benzynę ta w pojemności 1.8-1.9cc Model autka to 316i 318i 320i (2002) Tylko nie rozumiem jeszcze różnicy po miedzy tymi modelami, oczywiste jest że silni ale cos jeszcze od strony technicznej? I to chyba kolejne moje skromne pytanie do kolegów, jak to jest? pytanie_bmw Bo informacji o tym modelu to naprawdę skopom gdzie kol wiek? <bmw_3> Kocham te wyspy za wiele rzecz … ale kolejna to … naprawdę można sprawdzić autko od podstaw (O stronie już wiem wep) Strona daje mi za 20Funtów sprawdzić czy autko nie jest kombinowane wystarczy podać rejestracje. Oraz są inne jeszcze sposoby sprawdzenia rzetelności autka… A pyzatym co dwie głowy to nie jedna przy zakupie samochodu… to się zgadza! Dziękuje serdecznie za pomoc… uklon_bmw A TO CUDO (Foto) uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi