Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

malowanie skóry na fotelach...????

krismont

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie czy ktoś słyszał kiedyś o malowaniu a raczej o tym zeby istniał spray farba nie wiem co to jest do malowania skóry na fotelach??? Jesli tak to prosze o jakies namiary na firme czy poprostu sklep gdzie mozna kupić coś takiego...pzdr

ps. usłyszałem to od gościa który zajmuje sie naprawa starych aut wiec to takie nawet prawdopodobne...

mialem takie cos w swoich rekach,

¨wyglad: jak pasta do butow (tubka z gabka na koncu),

chcialem tym odmlodzic troszku kierownice...

napisze tak:

efeku nowej pieknej skory nie bedzie, farba ta pokryje tylko odbarwienia, nie uzyskasz polysku...

praca oplacalna jedynie w przypadku gdy chcesz sprzedac samochod, po paru kontaktach z rekoma/zadkiem itp farba zchodzi

Witajcie !

Renoskor faktycznie jest wydajny i dobrze nim sie pracuje ale moim zdaniem nie nadaje sie do samochodu!

To fakt ze po kontakcie kilkukrotnym z rekami na kierownicy zaczyna sie wycierac bardzo szybko !

Wiem sprawdzalem na swojej kierownicy i powiem szczeze bardzo zaluje.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=64919&postdays=0&postorder=asc&start=0

to jest link do tego tematu o renoskórze, chciałbym zmienić sobie kolor. moja skórka jest w dobrym stanie, ale zawsze chciałem jasne wnętrze, a więc tak czy wie ktoś gdzie można pomalować profesjonalnie skórę? jakie są koszta tego zabiegu, może ktoś coś wie, może ktoś z forum robił coś takiego własnoręcznie?

Na ul. Szymanowskiego jest dobry tapicer, wiem że profesjonalnie odnawia skóry. Popytaj tam myśle że podejmie sie zmienic kolor. Ale i tak najlepiej chyba poprostu kupić cały orginalny zestaw w odpowiednim kolorku a obecny sprzedać.

Do E38 myśle że jest dużo zestawów tapicerek na rynku, ale jak trafisz troche podtartą Panowie z Szymanowskiego doprowadzą ja do ideału. Ja szukałem do E34 a miałem wymagania bo musiały być czarne spotrowe elektrycznie regulowane i z pamięcią, długo szukałem i znalazłem cały zestaw. Tylko że grafitowe miałem przemalowywać na czarno ale grafit dał sie ładnie odnowić odpowiednimi kosmetykami i teraz wyglada lepiej niż myslałem.