Rogu Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Sprawa wyglada tak: ostatnio sprowadzilem e36, zrobilem 730km do polski bez problemu. W domu dolalem plynu do chlodnicy na zimny silnik. zrobilem 70km i nagle temp. na czerwone w ciagu paru sekund wskoczyla n a linke i do domu. *leci zimne powietrze z nawiewu. Wyciagnalem temostat wsadzilem do wrzatku i nie dzialal wiec kupilem nowy. wszystko ok zalewam woda na probe. odpowietrzam uklad dosc dlugo. odpalam, git polowa temp. Ruszam i nagle czerwone pole na temp :evil: Podsumowujac: Woda w chlodnicy jest, zimne powietrze z nawiewu mimo nowego termostatu, nie zalacza sie przedni wiatrak mimo wysokiej temp i gotuje sie zaraz po ruszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Prawdopodobnie wiskoza. W sumie może być też pompa wody która nie wprawia płynu w obieg i kapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogu Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Wiskoza chyba nie bo jak zepne na krotko to wiatrak smiga. a cisnienie jest wody bo weze twarde i woda w nich goraca. Jeszcze mam zimne powietrze z nawiewu wiec moze elektrozawor w nagrzewnicy nie otwiera i moze to musze zrobic zeby zalac dobrze uklad i ja pozadnie odpowietrzyc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 ale wisko nie jest załanczane elektycznie, chodzi o wiatrak na pompie wody ktory sie znajduje. Moze słabo odpowietzryłes układ za duzo takich prob nie rob zeby cos powaznego sie nie stało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogu Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Juz naszczescie chyba wszystko w porzadu... uffff nie grzeje sie narazie. Ja wiem, wisko dziala, chodzilo mi o wiatrak przed chlodnica ale to jest do klimy(nie wiedzialem :oops:) . Wychodzi na to ze byl zle odpowietrzony, slyszalem ze cieeezko to sie robi e 36 ale nie myslalem ze az tyle sie trzeba bawic. Dzieki wielkie wszystkim za rady i info. Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi