czarny19 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Witam naczytałem się o problemach z obrotami gdyz mam właśnie taki kłopot obroty falują między 500 a 800 i się zastanawiam czy nieodpowiednia regulacja gazu może miec na to wpływ? a jeszcze jedno ile powinny wynosić obroty na biegu jałowym? silnik 1.6 M43 z sekwencyjnym gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 ok.750-800,może,jak tyle czytałeś to o krokowcu nie musze pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny19 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 tak czytałem o krokowcu tylko nie wiem gdzie on sie znajduje i czy opłaca się go czyścić czy odrazu kupić nowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Wyczyść porządnie a zobaczysz czy się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny19 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 a powiecie mi w którym miejscu znajduje się ten silniczek krokowy :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaadee man Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 jezeli to nie bedzie krokowy to proponuje otworzyc maske w nocy (najlepiej jak pada deszczyk lub jest wilgoc) i zobaczyc czy nie gubi iskry na kablach,na paliwie nie jest to tak bardzo odczuwalne jak na gazie <bmw_2> :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny19 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 krokowca jeszcze nie czyściłem bo musze go zlokalizować ale mam problem teraz z zapalaniem pali za 2 czasami 3 razem byłem na regulacji gazu nie pomogło , teraz wymieniłem filtr paliwa i wieczorem wymienie świece jak to nie pomoże to wymienie jeszcze kable i co jeszcze może być przyczyną złego zapalania?? (pompka paliwa nowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzianek_19 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 regulator ciśnienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaadee man Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 i sprawdz czy gdzies nie ciagnie falszywego powietrza (pekniety waz) lub spadniety (przetarty) wezyk od podcisnienia <bmw> ale stawial bym na kable wysokiego napiecia ,jezeli bedziesz wymienial to na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny19 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 zamówiłem kable firmy NGK jutro będą więc zobaczymy ale myśle że to nie to samochód zapala za 2 ,3 razem i potrafi zgasnąć możliwe żeby takie coś działo się przez kable?? i mam wielką prośbe czy ktoś mógłby powiedzieć w którym miejscu w silniku jest silniczek krokowy? bo chce go wkońcu wyczyścić będe wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Czarny to,ze Ci falują obroty na gazie związane jest z nieszczelnością układu powietrza.Sprawdz na odcinku przepływka-przepustnica gumowy wąz i antywybuch.Krokówke w pierwszej kolejnosci jednak u mnie wymiana nic nie pomogła ani czyszczenie dyktą :lol: Miałem zle założony wąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 TAk jak pisze przedmówca :idea: :arrow: Najtaniej wyjdzie kupić "samostart" i zpsikać nim dolot (oczywiście jak silnik pracuje). Jak silnik będzie przygasał w miejscu gdzie pryskałeś, to masz przyczynę... 8) <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypior 173 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Potrzebna instrukcja obsługi do e 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny19 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 ten wąż w tamtym roku zamieniałem na nowy jeżeli chodzi o to http://allegro.pl/item415993773_bmw_e36_e_36_rura_guma_przeplywomierza_2_5_2_5.html [ Dodano: 17 Sierpień 08, 15:53 ] antywybuch a co to jest?? bo pierwszy raz o tym słysze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Silnik m40 moze nie tak jak u Ciebie ,ale myśle ,że podobnie [ Dodano: 17 Sierpień 08, 16:09 ] antywybuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny19 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 więc tak zszedłem na dół i porobiłem pare zdjęć i czegoś takiego wogóle nie mam tu jest foto tej gumy przepływki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8e8896e1e96e197.html zauważyłem przy okazji że lutowane były te kabelki od jakiegoś czujnika http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/014175e24891d826.html szukałem tego krokowaca i wydaje mi się że znalazłem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5604c84d1ff92aeb.html i ostatnie ten przewód mam do wymiany a nie wiem jak się nazywa http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8fec72a3226f9369.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Masz sekwencję?Na zdjęciu chyba przedostatnim widzę przewód od serwa i od odpowietrzania skrzynki korbowej bodajże. [ Dodano: 18 Sierpień 08, 14:31 ] sorki chodzi mi o ostatnie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny19 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 tak mam sekwencje a co do zdjęcia to chodzi mi o ten czarny przewód co go widac na ostatnim zdjęciu , jak go ruszyłem to póxniej kapał olej więc myślałem że to odma i zrobił się bardzo miękki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Przeciez masz instalacje sekwencyjna wiec gaziarz nie zamontowal antywybuchu za przeplywka , cudo takie montowane bylo przy zwyklej instalacji gazowej tzw 2 generacji pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 wymień ten przewód i podejrzewam ,że ustabilizują sie te obroty.W moiom m40 tez musze wymienic ten wąż bo jest pęknięty w jednym miejscu i silnik chodzi jak star takie łyłyłyły,ale obroty nie falują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_byq_ Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Witam, Kolego miałem podobny problem, motałem się z krokowcem, wtryskiwaczami gazu różne cuda wianki, ale pomogła zmiana sondy. Jak ręką odjął! W końcu można normalnie jeździć. Sprawdź sobie na kompie tam możesz uzyskać odpowiedź. Ja swoją sprawdzałęm w Chipie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Dokladnie to samo chcialem napisac co przedmowca.Sonda moze byc walnieta,najprosciej to sprawdzic kompem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny19 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 do kompa go niedawno podłączałem i nic nie pokazało ale zobacze jeszcze raz właśnie jak się nazywa program do do zczytywania błędów ? . Dostałem dzisiaj te kable zmienie je i rano zobacze czy się poprawi [ Dodano: 21 Sierpień 08, 23:31 ] kable zmienione poprawy nie widac wogóle zamówiłem interfejs do instalacji lpg ustawiie se ja sam (będe próbować ustawić) podejrzewam że to jest od gazu niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi