KristoF Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam. moj problem polega na tym, ze gdy odpuszczam delikatnie pedal gazu praca silnika staje sie bardzo dziwna. szarpie silnikiem, nie ma mocy. na kazdym biegu bez wzgledu na predkosc. po wcisnieciu pedalu gazu samochod zbiera sie calkiem dobrze jednak nie jest to jego szczyt mozliwosci. Problem pojawil sie jakies dwa tygodnie temu. Jednak juz duzo wczesniej z wtrysku sterujacego wycieka mi ropa, dokladnie tym kabelkiem czy to moze byc przyczyna czy cos innego? czy ten wtrysk da sie jakos naprawic zeby nie przeciekal czy jest to juz nie do zrobienia? warto wspomniec ze gdy silnik jest zimny lub tez suchy (cieknacy wtrysk) samochod zachowuje sie calkiem normalnie. dopiero po jakims czasie jazdy sa objawy. nawet na wolnych obrotach jak stoji tez strasznie rzuca silnikiem i kopci wtedy nieco wiecej. jednak oleju czy tez paliwa wiecej mi nie bierze. prosze o pomoc z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaadee man Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 halo czesc niebardzo kumam bo tam niema wtrysku bezposredniego co piszesz o jakims kabelku tylko jest pompa wtryskowa a dymi ci przez to (na siwo pewnie)ze sie zapowietrza wyjasnij ten wtrysk besposredni i ten kabelek dokladnie z tego co wiem to tam sa wezyki polaczone od jednego do nastepnego wtryskiwacza jezeli ci z tego leje to wymien wezyk <bmw_2> bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi