pinky Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam! Mam pytanie tego typu, mam silnik wyciagniety z e23 745i z turbina wkladnam to niebawem do e30 i zastanawiam sie jak mu podniesc jeszcze moc. Zmiana turbiny??widzialem montowane holsety do tych silnikow, wytrzyma to silnik? czy trzeba silnik przerabiac juz pod wieksze turbo? mial ktos juz stycznosc z tym silnikiem? Z gory dzieki za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 troche niebardzo kumam co napisales.E23 to stara siudema. Do tego jak sie domyslam wlozony byl jakis silnik ktory zostal uturbiony,tak?? Ty chcesz jeszcze podniesc jego moc?? Podaj oznaczenie tego silnika,z jakiego auta org,jakie modyfikacje juz przeszedl??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinky Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Jest to seryjny silnik BMW z turbina z e23 745i M106 seryjnie ma 250koni i chcialbym wycisnac z niego wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 pzrede wszyzstkim dobry program... Z tego co wiem to silnik juz zakuty w serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinky Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 dokladnie, zakuty w serii. Dlatego mysle o wycisniecu z niego pare koni wiecej, ponoc do 500koni wytrzymywaly te silniki. Ale pewny nie jestem dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Do 500km na pewno nie bedzie tanio. Zainwestuj w wiekszy IC, westgate, blowoff, wieksze turbo itd. Popytaj na streetracing.pl tam znajdziesz specow od turbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinky Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 narazie nie celuje w 500koni, jakies 300-350 narazie starczy Wielkie dzieki na pomoc, zapytam na streetracing jeszcze oszczegoly zobacze co tam powiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 On w serii w E30 wysarcza, zreszta M30 N/A wg mnie tez. Zobacz jak wymiata chrzanowskiw swoime30 3.5l turbo, on ma wlasnie ten orginany silnik turbo z bmw e23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinky Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 A ja chce wiecej... :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUCKY Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 mocy nigdy za wiele ale ale to sie wiaże z innymi wydatkami caly układ hamulcowy do wymiany zawieszenie....sporawe koszta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 mocy nigdy za wiele ale ale to sie wiaże z innymi wydatkami caly układ hamulcowy do wymiany zawieszenie....sporawe kosztaPozdrawiam Uklad hamulcowy w 745i jest bardzo wydajny, nie ma sensu zmieniac. Zawieszienie to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol_e28 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 zakup jakis komputer sterujacy np. Megasquirt na streetracing.pl jest osoba Berkut ktora by Ci to wytroila. do tego duzy ic przeniesc przepustnice na druga strone kolektora, przede wszytskim porozmawiaj z B.Chrzanowskim. Co do zakucia w serii tego silnika dyskutowal bym, wiele osob mowi , ze tak nie jest. Ewenement polega na tym, ze jest maly stopien sprezenia a na marginesie, jak mozesz to pomoz mi zalatwic taki silnik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi