Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

[e34] nie pokazuje poziomu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem.. z wskaźnikiem paliwa

przed wczoraj zatankował za 25zł i zrobiłem ok 13km (normalnej jazdy ok 90) chwile później zatankowałem za 30 i zrobiłem ok 30km tez normalnej jazdy

wczoraj znowu za 30 zatankowałem i zrobiłem ok 60-70km normalnej jazdy na trasie

czyli wyszło ze zatankowałem za 85zł i zrobiłem ok 115km a wskazówka po żadnym z zatankowań sie nie podniosła, aktualnie jest poniżej 0 i rezerwa sie nie świeci.. a jeździ <bmw_1> co to może być??

zegary czy jakiś czujnik czy co?

Tak jak pisze Piotr.

Przy takich ilościach jakie tankowałeś wskazówka praktycznie nie reaguje.

Ja też czasem tak mam ,że wskazówka jest na 0 a nie pali się rezerwa a czasem przy ok 10 l (wskażnik a nie rzeczywistość) zapali się rezerwa a po kilku km znów gaśnie.

Zatankuj 20/30 L i zobacz jak sukcesywnie będzie opadać.(ja spotkałem się już z kilkoma 5er których wskazniki"wariują" od 20 L i poniżej.

A żeby nie mieć kłopotu ,że autko stanie z powodu braku paliwa mimo ,że na wskażniku masz np 20L lub 0 ale nie pali się rezerwa to zlitrażuj się (ile faktycznie pali na 100km) i w sytuacji gdy wskazówka jest na 0 i rezerwa się nie pali a Ty tankujesz tak małe ilości paliwa będziesz po chwilce wyliczeń wiedział ile km zrobisz na tym paliwie które zatankowałeś(skasuj licznik dzienny km)

Kiedyś w sytuacji 0 absolutnego:) i palącej się od około 100km rezerwie okazało sie ,że realnie mam jeszcze 8 L w zbiorniku paliwa.

Pamiętaj wskazania to tylko sugestia:)