Majster2525 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Witam wszystkich jestem tutaj nowy. Witam wszystkich. Posiadam BMW E30 325i 2,5L z 1990r. Mam taki problem może się powtarza, ale nie jestem pewien od kilku dni z moim sprzęgłem dzieje sie coś takiego: Podczas jazdy gdy przytrzymam chwileczke sprzęgło dłużej to mi się zawiesza w połowie lub wpada do samego końca nie jestem pewien czy to padła pompa sprzęgła przy pedale sprzęgła czy przy skrzyni. I jak są jakieś zamienniki może od innego modelu pasuje do mojego auta ta pompka sprzęgła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaszi Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 układ sterowania sprzegłem <---- mozesz miec zapowietrzony :wink: (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster2525 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Właśnie dzisiaj odpowietrzyłem tak mi sie wydaje i dalej tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 wiesz to wyglada na łozysko oporowe ze sie zacina! ale jak sprzegło ci wpadnie to auto jedzie na biegu czy zachowuje sie tak jak bys miał wcisniete sprzegło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster2525 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 mam wciśnięte sprzęgło i jedzie samochód dalej dopóki nie wcisnę hamulca to wtedy sie zatrzymuje a po zatrzymaniu bardzo ciężko wrzucić na luz a najlepiej schodzi jak wyłączę silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 to wychodzi na to ze sprzeglo od strony skrzyni masz ok! szukal bym w pompce sprzegła lub wysprzegliku uszkodzenia bo to na to wychdozi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster2525 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Nie wiem czy to ważne ale przy pedale sprzęgła mam luźną sprężynę to tak powinno być czy raczej nie ? a nic nie przecieka nie leje się z pompki płyn ani z wysprzęglika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 oj raczej nie pedał sprzegła powinien byc cały czas naprezony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster2525 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 a w jaki sposób mogę ja naprężyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 wiesz dokladnie nie wiem o co co chodzi! ale na sprzegle nie poeinno byc zadnego luzu-teorytycznie! a napeno nie takiego jak ty piszesz ze jakas sprezyna ci lata! daj moze fotki jakies bedzie latwiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster2525 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Dzisiaj jak podjechałem znów na kanał to było widać jak z wysprzęglika sączy się płyn hamulcowy juz kupiłem wysprzęglik w poniedziałek będę wymieniał i zobaczymy czy na tym się nie skończy a tą sprężynę naciągnąłem tak że już nie ma luzu. Dzięki za pomoc Pozdrawiam Majster [ Dodano: 28 Czerwiec 08, 12:56 ] To jest link do tej sprężynki i widok na moją pompkę sprzęgła http://www.majstergaleria.yoyo.pl/Galeria2/Albumpompasprzeglabmw/index.html [ Dodano: 30 Czerwiec 08, 00:40 ] W tej chwili mam już do wymiany również pompke sprzęgła bo chciałem dzisiaj rano pojechać na zakupy i co się stało pedał sprzęgła całkiem wpadł mi do podłogi i wyciekł płyn z pompki w poniedziałek rano zabieram się za wymianę mam nadzieje, że jutro dostane tę pompke sprzegła. [ Dodano: 2 Lipiec 08, 07:50 ] Wymieniłem wczoraj wysprzęglik i pompkę i sprzęgło działa super i lepiej niż wcześniej jestem zadowolony. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi