verbalek Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Witam, W samochodzie BMW 525 E39 touring TDS z 1996 r. po wymianie przednich tarcz i klocków hamulcowych dalej świeci kontrolka sygnalizacyjna na desce rozdzielczej. Czy ona powinna być kasowana (jeżeli tak to w jaki sposób) czy może informuje że coś jest uszkodzone w czujniku (przwód pomiędzy klockami a puszką) ? Proszę o pomoc i informację. Z góry serdecznie dziękuję verbalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 do wymiany są czujniki w klockach przecierają się i świeci pomimo wymiany samych klocków nic się niezmienia czujniki zużycia do dostania wymieniałem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 a jesli nawet czujnik odpialem calkiem z tego gniazda a kontrolka nadal sie swieci to co wtedy?? jest to jakas inna przyczyna?? bo mam ten sam problem w e36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRzAn Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 W mojej e 36 zrobiłem tak jak na jakims forum wyczytałem - na 15 min. odłączyć akumulator po założeniu nowych czujników lub ich zwarciu tylko że ja mam 316i z 95r i prosty ten silniczek i komputer więc nic się nie działo jak taki manewr zrobiłem i pomógł, kontrolka zgasła. A właściwie to zrobić to trzeba auto podpiąć pod kompa i skasować błąd jak już założysz czujniki. Chyba ze wogóle nie zakładasz juz czujników to musisz stare czujniki zewrzeć i też skasować błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 BMW ma to do siebie,że jak zapali się kontrolka zużycia klocków oznacza to jednocześnie zużycie czujnika.Niestety kolego czeka Cię wymiana czujnika klocków.Pocieszenie-kosztuje ok.40 zł.Warto sprawdzać klocki i wymienić je,zanim czujnik to wykaże.Też mam e39 i już to przerabiałem.Powodzenia! <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verbalek Opublikowano 5 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Wymieniłem czujnik i dalej się świciła kontrolka !! - zgasła po odłącznienu akumulatora na kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 moj tata wczoraj kupował czujknik za 30zł więc tragedii nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi