Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! mam pewnego rodzaju problem a mianowicie pytanie. Jkich modyfikacji musiałbym dokonać aby włożyć do swojej E30 is silnik z e39 2litrowy? Wiem że szukałem w postach informacji ale nie znalazłem nic o przekładce z e39. Z tego co wiem to skrzynia od e30 is pasuje czyli logicznie myśląć wał i wszystko od skrzyni zostaje? Czy wystarczy tylko doronbić łapy, zmienić chłodnice i podłączyć elektrykę? Wiem że pytanie jest tendencyjne ale rozmawiałem z wieloma osobami i każdy mówi co innego. Poszukuję kopetentnej osoby która napiszę krok po kroku co trzeba zrobić a najlepiej kogoś kto to już robił. Za pomoc postaram się odwdzięczyć a gdyż posiadam warsztat samochodowy a dokładnie gazowy chętnie udziele wielu inmformacji na temat gazu i w razie czego rabaty na regulacje, wymianę filtrów itd. Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ!!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH KLUBOWICZÓW.

pytanie a czemu chcesz taki silnik? wiesz wize sie to z elrktyka jak i z elektronika e39 były bardziej nadzian w jakies czujniki itp. wiec nie wiem czym to wogole podejdzie! dalej skrzynia ,ale wał pedny penie bys musiał robic na zamowienie bo takiej dlugosci bie dopasujesz,dyfer hmm ciekawe jak to zrobic zeby to zgrac! zeby to dobrze jezdziło! Pomysł fajny ale nie słyszałem zeby ktos tak daleko sie wychylił!

Kumpel wkładał do E30 M50b20-i powiem ci ze elektronike silnika trzeba wymienić a nie podłączyć,a opisanie tego krok po kroku :mrgreen: M52 jest jeszcze bardziej rozbudowany-ale niezłe wyzwanie-życzę wytrwałości i powodzenia,pisz o wynikach.
tak m50 nie były tak jeszcze nadziane w elektronike :D