maxximo1 Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witam. Mam pewien problem ze swoim autem i w miarę możliwości proszę o jak najszybszą pomoc. Może ktoś miał podobny problem? Otóż zaczęło się od tego, że samochód szarpał mi przy ruszaniu i czuć było wibracje na pedale sprzęgła. Pojechałem do mechanika, który stwierdził, że uszkodzone jest koło dwumasowe. Dodam, że oprócz wyżej wymienionych objawów, słychać było jak gdyby terkotanie lub walenie, stukanie dochodzące od dołu silnika. Dzisiaj ów fachowiec wymienił mi koło dwumasowe (nowe, firmy Luk), niestety nie dało to oczekiwanych rezultatów. W chwili obecnej samochód jeszcze bardziej terkocze i dudni, bez względu na to, czy wcisnę sprzęgło, czy nie. Stukot słychać w środku, jak i na zewnątrz pojazdu. Terkotanie nasila się wraz ze wzrostem obrotów silnika. Pojechałem jeszcze raz do fachowca, a on stetoskopem zaczął słuchać silnika od dołu i stwierdził, że owe stuki dochodzą z miejsca między skrzynią biegów a silnikiem. Niestety, nie potrafi on zlokalizować źródła odgłosów. Mechanik powiedział, że może być uszkodzone jakieś łożysko, docisk sprzęgła, lub w najgorszym przypadku wał. Może ktoś miał podobną usterkę, proszę o odpowiedź, ponieważ mam już dosyć poniesionych kosztów (około 2000 zł). Dodam, że moje BMW to 2l diesel, 136 koni mechanicznych, 2000 rok produkcji, przebieg 152 000 km. Pozdrawiam i proszę o jak najszybszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi