foxnexus Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 nigdzie nie moge znalezc charakterystyki tego silnika ( chodzi mi o opinie, wady ,plusy... ) prosze o jakies linki lub wlasne opinie uzytkownikow ps. czy e38 z tym silnikiem wychodzilo w wersji long? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUMMER Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Kolego znalazłem coś takiego. http://bmw.resmoto.com/opisy/7series/e38/bmw_740d_prez.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxnexus Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 dzieki napewno sie przyda, chociaz juz udalo mi sie znalezc sporo na ten temat, warto poczytac jesli ktos sie przymierza do e38 (Potężny temat) oto link: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=47524&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=4bf866100e132c3d0df641802fe163a1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petr Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Witam! Już od miesiąca cieszę się jazdą BMW 740d. Sporo poczytałem na temat tego auta, zanim go kupiłem, ale ani razu przed kupnem nim nie jeździłem. Ale jestem bardzo zadowolony!!! Przejechałem już około 2tys. km i na przykład na trasie z Wrocławia do Poznania jechałem za kolegą, który nie był za szybki i komputerek pokazywał zadziwiające spalanie - 6.7l. Jak jadę autostradą 140-150 z tempomatem, to średnie spalanie 8-9l. Po mieście (nie jeżdżę jak wariat, tylko się rozkoszuję jazdą) do 12 litrów. Polskie drogi generalnie nie są do szybkiej jazdy ale jadąc tym autem mam pewność, że jeżeli będzie potrzeba, to bez problemu będę mógł zrobić szybki manewr. Aha, nie wspomniałem jeszcze o mruczeniu tego auta - jest niesamowite!!! [ Dodano: 14 Wrzesień 08, 09:04 ] Jeszcze kilka info: 1. z tego co wiem, to nie ma tego auta w wersji long. 2. minusów na razie nie doświadczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 witam! poczytaj sobie na www.7er.pl to prawdziwa kopalnia wiedzy o 7mkach z tego co wiem to nie jest to godny polecenia silnik chociaż jedni go chwalą a drudzy nienawidzą (koszta eksploatacji - wymiany elementów) warto zaznaczyć ,że bmw odchodzi od produkcji 4litrowego diesla w v8. z jakiej przyczyny pytanie_bmw. Ja bym kolego na Twoim miejscu szukał benzyny 4.4litra i założył dobrą instalację lpg poszukaj info na www.7er.pl. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi