Goglin Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Mam pytanie do użytkowników 328 a mianowicie chodzi mi jakie jest srednie spalanie przy spokojnej jeździe, adresywnej, miejskiej itp.. Bardzo byłbym wdzieczny za odpowiedź bo zaczynam sie zastanawiac nad kupnem takiego potworka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Mam pytanie do użytkowników 328 a mianowicie chodzi mi jakie jest srednie spalanie przy spokojnej jeździe, adresywnej, miejskiej itp.. Bardzo byłbym wdzieczny za odpowiedź bo zaczynam sie zastanawiac nad kupnem takiego potworka:D a to zależy od humoru... raz pali w okolicach 12... a raz 20 to dla niego za mało innym razem potrafi i 30 wciągnąć generalnie to pali ile wlejesz Powiem tyle, tym autem da się jeździć ekonomicznie, da się nie przekraczając magicznej liczby 3500 obrotów.... ale to jest tak: stoi sobie szczawik w almerze ze spoilerami i ryczy mi jakąś rynną za uszami... no to kic... 1, 2, 3... 150 na następnych 'znakach przy autobanie' załapie się jakieś a6... no i gdzie mi tu audi jakieś będzie szkołę dawać... potem okazuje się, że po 2 dniach i 200 km nie masz 30 litrów w baku więc wychodzi koło 15/100 Ale jak jesteś grzeczny i spokojny, nie dajesz się prowokować, nie prowokujesz, jeździsz naprawdę spokojnie a auto jest poustawiane jak trzeba, tzn. zbieżność, geometria a nie każde koło w inną stronę, filtry, świece, przepływka, sondy itp. w należytym stanie, to spokojnie w okolicach 10-15 litrów będziesz się mieścił. Na trasie miła niespodzianka, tam to w ogóle podejrzanie mało pali nawet jak zap**** Moja rada: KUPUJ M3 !!!!!! <bmw_1> 328i to za mało p.s. jeśli 328i to tylko m52 na vanosie... to na prawdę idzie twardo do przodu i nie poddaje się jak chcesz zobaczyć różnicę pomiędzy 1.8is to można przy okazji stanąć na kresku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Troche opozniony zaplon, ale dopiero teraz znallazlem temat. Mam 328i. W miescie lyka okolo 13 litorw (Wroclaw, wiec wiecej stania w korkach niz jezdzenia) a w trasie, kiedy chcialem zobaczyc ile moze minimalnie spalic (pelny bak, 100km jazdy i znowu tankowanie do pelnego..) wzial 8 litrow. Fakt, ze nie przekroczylem setki, ale dobrze wiedziec, ze ten samochod potrafi palic malo kiedy trzeba. Warto dodac, ze jezdzi na 18 calowkach, wiec opor ma nie maly.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi