banan_owiec Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Witam! ...i kolejny problem z moim is'em, akcja wygląda tak: Jadę dając mu ostro po gazie, cały czas na wysokich obrotach i wszystko jest OK. Kiedy potem zatrzymuje się na sekundę i chcę znowu ostro wystartować silnik wkręca się na wysokie obroty ale słabo ciągnie. Tak do 2000obr. ciągnie normalinie a powyżej zachowuje się jak na pół sprzęgle... Najdziwniejsze, że jak się przejadę kawałek spokojnie to wszystko wraca do normy... Czego to może być wina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin26 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 WITAJ JA TEZ MAM PODOBNY PROBLEM W MOJEJ IS.NIE MAM POJECIA CO JEST GRANE.JAK PORADZISZ SOBIE Z TYM DAJ ZNAC CO BYLO POWODWM TEGO. POZDRAWIAM I POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Witam! ...i kolejny problem z moim is'em, akcja wygląda tak:Jadę dając mu ostro po gazie, cały czas na wysokich obrotach i wszystko jest OK. Kiedy potem zatrzymuje się na sekundę i chcę znowu ostro wystartować silnik wkręca się na wysokie obroty ale słabo ciągnie. Tak do 2000obr. ciągnie normalinie a powyżej zachowuje się jak na pół sprzęgle... Najdziwniejsze, że jak się przejadę kawałek spokojnie to wszystko wraca do normy... Czego to może być wina? 1- lewego powietrza 2- deparatora oleju (zatkanego) 3- walniętego kompa 4- ciężko chodzących wałków rozrządu 5- walniętej lambdy i złego dawkowania paliwa ostatnio stał taki pomnik przyrody (is) w auto chipie... i po sprawdzeniu wszystkiego... okazało się, że kompjutr uwalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 11 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Temat już nie aktualny Po prostu miałem już lekko zjechane sprzęgło... Kiedy trochę się rozgrzało zaczynało się ślizgać i odpuszczać. Utwierdził mnie po jakiś 2-3 mies. smród i paląca się tarcza... Po wymianie sprzęgiełka na nowe jest już OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi