Dominik89vr Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Witam prosze o pomoc a mianowicie chodzi mi o to gdy dzis rano mialem zimny silnik tak ok 50 stponi stalem na skrzyzowaniu i zagapilem patrze a tu zielone i rura na 1 szym biegu do 6 tys i slucham a tu strasznie dziwny dzwiek silnik od 3,5 tys zaczol rzezic a przy 6 tys już piszczal wrzucilem na luz i odczekalem dluzszy czas jak sie rozgzal to problem mina i teraz pytanie czy to moga byc zawory dodam ze bardzo dlugo nie byly ustawiane silnik ma przeleciane 215 tys i niedawno wymienilem olej czekam piszczie prosze jesli juz ktos mial taki problem plisss. uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 to sie nie popisałes z tym! ale co teraz chodzi normalnie? wszystko ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik89vr Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Witam cie jak jest cieply jest ok nie chce sprawdzac jeszcze raz bo szkoda silnika ale kiedys mialem podobna sytuacje to taki odglos jak bys ciął drewno na cyrkularce moze cos ze smarowaniem górnej partii silnika ?? spac nie bede mogl bo w mojej bestii musi wszystko grac idealnie POMOCY!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 wiesz silnik pewnie masz m20 miałem kiedys podobny problem mysle ze to na wałku a;e tylko na zimnym mysle ze jak chodzi nie powinienes sie duzo stresowac tylko oszczedzac :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik89vr Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 hmm czyli jeste ciekaw ile jeszcze pochodzi :evil: a jak sie rozleci to co?? ty masz silnik 3,5 jak to zrobiles sama wymiana silnika czy skrzyni tez ile sie to kosztowalo? pytam tak na wszelki wypadek aha i czy silnik3.0 podejdzie pod skrzynie od m20?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 wiecej pytan na gg! pozdr.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik89vr Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 hej witam wszystkich zauwazylem ze juz nawet na cieplym silniku mam te objawy ale.... tylko na 1 szym biegu skrzynia prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzianek_19 Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 a jaki masz silnik ? zacznijmy od tego . w M20 to by nie było różnicy czy ciepły czy zimny , grał by jednakowo jakby to było coś nie tak z zaworami albo wałkiem tyle że hałas wzrastałby przy większych obrotach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik89vr Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 niestety M20 na biegu jalowym moge krecic do odciecia i idzie ladnie zimny czy cieply dopiero pod obciazeniem na 1 szym biegu reszta spokoj [ Dodano: 17 Maj 08, 18:37 ] acha dodam ze chalas wzrasta zaczyna sie od 3.5 tys i do odciecia przypominam ze mam gaz i dawno nie ustawialem zaworow nie byly ustawiane przez jakies 20 tys [ Dodano: 17 Maj 08, 18:37 ] sory hałas :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzianek_19 Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Ciężko powiedzieć ... to może być dużo rzeczy ... najlepiej posłuchać na żywo skąd dochodzi hałas . Hmmm zawory to jednakowo klepią , bynajmniej u mnie , a mam już drugą bumę i tak samo zawory klepią . A jeżeli piszesz że to tylko na 1 biegu to wygląda to tak jakby to nie zawory ale coś ze skrzynią albo sprzęgłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik89vr Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 wlasnie dzisiaj sie przekonalem i o silnik jeste na razie spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi