kaspri84 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Jak w temacie,wali palonym gazem w aucie.Ale idzie od bagaznika i tylko jak sie jedzie.Myslicie ze to od ukladu wydechowego?? Ze np.sie przepalil i wali spalinami w gore?? Takie dostalem haslo ze to pewnie dlatego ale sam niewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 kaspri84, sprawdź szczelność połączeń przy butli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Spoko,dzieki,posprawdzam ,a jak sam nic niewykryje to do gazownikow podjade. A jest mozliwe ze przepalilo mi koncowy tlumik od gory i gazy wylotowe wywala gora i przez to do kabiny jakos wlatuje np.przez bagaznik?? [ Dodano: 9 Maj 08, 16:42 ] Bo sprawa wyglada tak ze ja osobiscie niewyczulem ale ludzie jadący z tylu kilka razy mowili mi ze czują dziwny zapach.Cos jakby gaz ale taki palony wiec zglupialem. W bagazniku jednak wyczulem ten specyficzny zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Jeśli mieszanka będzie nieodpowiednia i silnik nie będzie przepalał całego dawkowanego paliwa to będzie czuć gaz. Lecz wtedy wolno wkręcał by się na wyższe obroty lub przy gwałtownym dodaniu gazu lekko by się przydławiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Kaspri sprawdz czy magicy którzy Ci wydech robili czy przypadkiem nie wywalili osłony termicznej znad koncowego tłumika , moim zdaniem taki zapach to moze byc "przegrzewanie się" bagaznika od tłumika koncowego , najlepiej jak polatasz troche po miescie zobacz czy blachy w bagazniku nie są gorące tzn po podniesieniu wykładziny , moim zdaniem to bedzie przyczyną :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Dokladnie Marcin jak mowisz. Bagaznik jest bardzo gorący w miejscach gdzie pod nim tlumik jest. Malo tego ,w koncowym tlumiku mam dziure jak stodola i to od gory wiec sprawa sie wyjasnila Trzeba wymienic Juz niebedzie ryku [ Dodano: 18 Maj 08, 16:01 ] Sprawa zalatwiona. Autko ryczy jak wczesniej ,a oparami juz nic niesmierdzi Znowu jest fajnie.No prawie bo mi skrzynia padla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 nie zazdroszcze z tą skrzynią :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 spoko,juz autko zrobione.Skrzynia cala i duzo jej brakuje do uszkodzen.Padlo zlącze elastyczne co lączy skrzynie z walem.malobraklo a wal poszedlby w zapomnienie.juz wszystko chula i jest cacy Aha,sorka ze w roznych wątkach pisze tosamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 no to 7ma na najbiższym spocie będzie w pełni sprawna czyli... zabawa na szuterku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncy Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 siemka wszystkim...ja miałem taka sytuację że zajeżdżam na stacje LPG i tankuję do pełna i pan z obsługi się pyta czy zawór sam odbija...ja no że owszem...i po zatankowaniu mówi mi że ostro śmierdzi gaz i że chyba coś nie tegez...poprosił mnie żebym pokazał mu butle...i co...gaz wycieka....a instalacja ma dopiero 10 miechów...i z uprzejmości mi dokręcili śrubę...śmiechem żartem bomba zegarowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi