teczowa.tomek Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Witam wszystkich <bmw_2> jestem nowym na tym forum. Odrazu zwracam się z wielką prośbą o pomoc. Posiadam BMW 325td , w którym dzieją sie dziwne żeczy tzn. przy normalnej jeżdzie na 4 , 5 biegu potrafi gwałtownie stracić moc .Jadę 140 i w pewnym momencie brakuje jej mocy , popuszczam gaz dodaje z powrotem i auto potrafi jechać normalnie. Przy gwałtownym przyspieszaniu ekonomizer pokazuje ok. 20l/100 i to jest normalny objaw jęśli w danym momencie ją przymuli to nie mogę przekroczyć 10l/100. Czy ktoś może wie co to może być za przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam-bmw Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 najprosciej aby temu zaradzic to odczepic wezyk podcisnienia od zaworu agr. ( to to cos miedzy wezem gumowym a kolektorem ssacym ) mialem to samo w 324td i teraz w 525 tds tak jak piszecz nagle go zamula trzeba popuscic gazu i dodac aby jechal dalej. wezyk zdjalem i zatkalem go problem zniknal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teczowa.tomek Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Dzięki za rade . Sprawdze ten wężyk podciśnienia. Mam nadzieje . że to coś da. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi