Boeing732 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 zamontowalem nowy silnik i lipa nie ma iskry wszystko podłaczone wtryski dzialaja a pradu niema . Pomozcie co i gdzie mam sprawdzic pytanie_bmw :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 sprawdż cewkę czy prąd dochodzi i wychodzi z niej.sprawdż czy masz iskrę na aparacie zapłonowym.jak masz graty ze starego silnika to przekładaj po koleji i sprawdzaj.jeżeli w tamtym chodziły to w tym też powinny.na początek posprawdzaj klemy i masę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 masa i "+" chyba są bo " wtryski działają" czyli cykają tak :?: :?: ja stawiam na cewkę , aparat zapłonowy, uszkodzone , ewentualnie może zawilgodniałe i przebicie mają, szczególnie jak długo na powietrzu leżały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 do cewki dochodzi prad ale juz nie wychodzi aparat jest nowy tzn. kopulka i pale sa nowe reszta to sterownik ale mam dwa i przemienialem nic to nie dalo zostaje jeszcze czujniki na wale sa dwa ale przekaladalem wyciagalem wkladalem i nic pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 wtryski dzialaja bo go zalewa jak pokrece smierdzi bezyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 jak do cewki dochodzi napięcie ( prądy chyba nie zmierzysz :evil: ) a nie wychodzi to podmień cewkę :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 dokładnie!! podmień cewkę.a potem sprawdż czy jest iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Cewke tez podmienialem i nic. Toraczej czujniki gdzies zawodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Cewke tez podmienialem i nic. Toraczej czujniki gdzies zawodza chyba trzeba do fachmana lub magika jechać :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 no chyba czeba bo SPOT juz w niedziele a ja obiecałem ze przyjade w koncu bunia <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 posprawdzaj wszystko jeszcze raz czy dobrze podłączone a jak dalej nic to chyba tylko jakiś elektryk... dostałem twoje zdjęcia i jestem ciekawy po co są te czujniki na kole żębatym i na korbowodzie :shock: po co aż w dwóch miejscach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 ten z przodu jest podłaczony do złacza diagnostycznego wiec on raczej tu nie zaszkodzi a te dwa z tyłu sa własnie odpowiedzialne za pomiar wału i chyba cos z automatem tez maja doczynienia pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid325 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Sterownik otrzymuje informacje o prędkości obrotowej przez ten czujnik przy kole pasowym. Drugi czujnik wysyła informacje o pełnym obrocie wału tak więc oba te czujniki mają coś wspulnego z zapłonem bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 to co robi ten trzeci pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid325 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Dziwne trochę że jest ich aż trzy jak przewody idą do sterownika to chyba ma z tym wszystkim też coś wspólnego <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REKIN-E28 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 ja juz ci chyba podawalem wszystkie mozliwe opcje . Stawiam najbardziej na cewke tak jak wszyscy tutaj ale wiadomo ze nie wykluczone sa tez te czujniki wazne ze masz drugi silnik to manele mozesz przekladac bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 22 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 no dzisiaj zapycham do diagnosty niech sie bawi odrazu sprawdzi ine podzespoly ktore tez szwankuja ABS. :evil: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REKIN-E28 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 no i problemik bedzie z glowy i juz nie dlugo 7-eczka przybedzie na ulicach wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 i jak tam co było?? bo ciekawy jestem pytanie_bmw . czy fura będzie na spocie? bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 stoi narazie u diagnisty jutro moze zagladnie ale na spot to raczej nie pojade nią niestety :cry: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 26 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 iskry dalej nie ma ale zato sa piekne ALUSY RH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi