far77 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Witam,jako ze niedawno stałem się szczesliwym posiadaczem e30 325,mam pare pytań na które nie znalazłem odpowiedzi przez opcje SZUKAJ,wiem ze wskazówka temperatury powinna byc zawsze w pionie przy nagrzanym silniku,w czasie jazdy tak jest ale gdy zatrzymuje się w korku lub często zatrzymuje sie przed swiatłami temperatura rośnie,visco było wymieniane 2 lata temu przez poprzedniego właściciela niestety niewiem jakiej firmy( może najtanszy zamiennik) odnośnie działania samego visco to wyglada to tak,po odpaleniu auta visco działa cały czas( nie jest napewno skręcone bo przy zgaszonym silniku mozna nim kręcić ) po nagrzaniu równiez je mocno słychac,auto nagrzewa sie szybko ogrzewanie działa bardzo dobrze,po nagrzaniu silnika wejście górne chłodnicy jest gorące natomiast sama chłodnica jest juz letnia tak samo jak dolne wyjscie,czy tak powinno być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 termostat moze sie nie otwiera, nawet jakby visco bylo zblokowana nie powinno sie nagrzewac ostro pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
far77 Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 tez zastanawiałem sie nad termostatem czy moze nie otwiera się do konca,visco sprawdziłem i jest firmy SACHS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Tak jak pisze Kosa, termostat trzyma. Co do wisko to nie powinno chodzić cały czas :!: Jedynie po uruchomieniu silnika przez chwilę i pozagrzaniu się jak temp jest podwyższona :wink: Tak że jak wymienisz termostat i okaże sie, że wszystko jest ok to przez wisko możesz mieć nie dogrzany silnik :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
far77 Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Dziękuje za szybkie odpowiedzi,na początek zmienie termostat,czy sa jakieś konkretne wskazania co do firmy?? ja znalazłem WAHLER 88C do mojego auta i podobno jest to sprawdzona firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 WAHLER - OK... ja ostatnio sie przerazilem jak wskazowka na czerwone skakala (doslownie) kupilem, juz chlodnice, termostat.... ale na poczatek zmienilem wskaznik w desce, temperatura stoi w polowie na trasie o w korku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
far77 Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Wyjme tez zegary sprawdze połączenia ,kostki tak dla swiętego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi