misiosl Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 witam troche pomagam kumplowi z jego e36 kabrio i mam taki problem: 1.szyba od kierowcy otwiera sie bardzo dobrze tzn,szybko i sprawnie natomiast przy zamykaniu pojawia sie problem szyba coś przerywa tak jak by tracił zasilanie silniczek i zaraz je odzyskiwał...teraz moje pytanie czy może to być wina sterownika od szyb?bo od pasażera szyba chodzi ok czy po prostu może mieć uwalony jakiś kabel + względnie - i to jest przyczyną całego problemu?dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1976 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 zobacz czy prowadnice są całe i sztywno przykręcone druga sprawa czy gdzieś sie uszczelka nie podwinęła bo jak dostaje opór może rozłączać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 miałem kiedyś podobny problem i winnym okazał się przycisk... ktoś kiedyś potraktował go jakimś napojem wymieniłem na nowy i było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magic03la Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 kolego jesli jest to coupe lub cabrio to przy kazdym otwieraniu drzwi szyba opada i domyka sie sama plus to ze sa to drzwi od kierowcy co znaczy najczesciej uzywane.do czego zmiezam-nastapilo naturalne zuzycie sie szczotek silniczka z ktorych pyl zaciera silniczek.na dol jeszcze bedzie otwieral a do gory ma juz za ciezko i bezpiecznik przeciazeniowy rozlancza go.kup na allegro silniczek od prawej strony bo bedzie mniej zuzyty i zaluz go lub przeuz szczotkotrzymacz do twojego.przy okazji zmien tez slizgi na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 jesli było by to takie proste.. ale sprawa jest taka jak podłacze zasilanie na krótko to szyba działa prawidłowo podnosi się i opada..dlatego pytam co pomiędzy silniczkiem a przyciskiem może mnie tak szkolić [ Dodano: 22 Kwiecień 08, 16:01 ] a jeszcze do tej szyby dochodzi elektryczny dach...zachowuje się identycznie tzn otwiera sięsuper a zamyka skokowo...dlatego myśle ze to nie będą szczotki..moze ktoś ma jakiś pomysł? [ Dodano: 7 Maj 08, 19:28 ] witam ma ktoś jeszcze moze jakiś pomysł co do tych szyb? przejżałem podobne tematy i w sumie wiele osób pisało żeby sprazwdzić "czujnik" na słupku tylko nie bardzo wiem o jaki czujnik chodzi..może ktośmnie jakoś naprowadzi...z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi