rafica Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Niestety autko okazało się nie tak ładne jak na zdjęciach :cry: szukam dalej! A co powiecie o 318TDS , wiem że trochę mało koni ale i tak więcej niż mam teraz.Benzynkę będę chciał zagazować jest spory koszt , i nie wiadomo czy będzie się opłacać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 miałem okazję takim troszkę polatać i muszę przyznać, że jakbym miał wybierać między 316 a 318tds, to wybrałbym ten drugi w trasie przy spokojnej jeździe 5 litrów/100km przy osiągach niewiele gorszych od 316, jeśli znajdziesz egzemplarz w dobrym stanie z niezajechaną turbinką to będziesz zadowolony... i jeszcze jedno, silnik jak na BMW słabiutki... ale popatrz co w tamtych czasach konkurencja wyciągała z 2litrowych jednostek diesla... <bmw_3> <bmw> <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Niestety autko okazało się nie tak ładne jak na zdjęciach :cry: szukam dalej! A co powiecie o 318TDS , wiem że trochę mało koni ale i tak więcej niż mam teraz.Benzynkę będę chciał zagazować jest spory koszt , i nie wiadomo czy będzie się opłacać ? stary no... weź nie rób sobie jaj i szukaj minimum 2.0 na vanosie i jeszcze mi będziesz dziękował za to, że posłuchałeś jak posłuchasz Daruj sobie wszystko co ma mniej niż 6 garów i nie ma vanosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotre36 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Witam! Koledzy mają rację ja mam 316i '95r Coupe M43 (łańcuch). Przed zakupem kierowałem sie tymi samymi względami co Ty i nie narzekam (8, 9l/100km) ale jak na autko tej klasy troszkę mało mocy... Brat miał 320i Coupe VANOS (automat) i zazdrosciłem mu klangu silnika którego moja 316-stka nie ma... Jednak co do spalania 320i nie łudził bym się, że zejdziesz poniżej 10l brat miescil sie w 12l (normalnej) jazdy... Myślę, że kolega TAZUNIO słusznie podsunał pomysł rozwarzenia zakupu 318 tds. Szczerze, sam sie zastanawiam nad taką w Touring'u Pozdrawiam <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Przy obecnych cenach ropy najbardziej opłacalna jest jazda na gazie(chociaż sam jeżdże na benzynce). M50B20 spali od 8 do 19 litrów w zależnosci od temperatury na dworze i nogi kierowcy. Obecnie zszedłem do 8.5litra bez żadnych szaleństw oczywiście. Jak potrzebuję kogoś wyprzedzić to redukcja z 5 na 3,obroty 4000 i lece,a nie boję się,że nie zdązę,nie dam rady. 316 czy 318 na pewno jest tańsze w eksploatacji,mniej płynów,oleju,świec,paliwa też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi