foxnexus Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 chciałbym nabić , wyczyścić klime w e34, ale nigdzie nie mają już tego starego gazu. może wiecie gdzie jakiś magik to obsługuje? słyszałem też , że za małe pieniądze, można przystosować instalacje do nowego gazu ( prawda, czy fałsz?) pozdro <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 siemka ,nie jest to takie proste jak piszesz,praktycznie wymieniasz całą instalke ,a starym gazem nikt ci nie nabije, bo go nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ktos ostatnio mowil ze na borowskiej nabijał starym gaziorem ale w ktorym zakładzie to nie wiem , co do samej przeróbki to raczej nie są to małe koszta , tak jak pisze leszek praktycznie cała instalka do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWE Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 jeszcze jakiś czas temu nabijali na buforowej we Wrocławiu. Jedziesz od miasta w stronę hmmmm.. Opola przejerzdzasz pod wiaduktem mijasz przejazd kolejowy i po piędziesięciu metrach walisz w prawo vis a vis wjazdu na teren tych hurtowni po lewej stronie. jedziesz pięćdziesiąt metrów i po prawej stronie nabijał starym gazem R13 czy jakoś tak... nie wiem dokładnie ale miał pamiętam nowy R134A i stary gaz R13. Co do wymiany gazu na nowy to polega to na wymianie gumowych węży na szczelniejsze oraz z tego co pamiętam kompresor wyciągali i jakoś go doszczelniali i regenerowali, chłodnice zostawili w spokoju skraplacz też. koszt takowej przeróbki to jakieś 2000 tysiaki ale może ceny się zmieniły na mniejsze.... Ponoć teraz dodają jakiś olej czy dodatek wraz z nowym gazem który doszczelnia sam... kurcze wypadłem z tematu gdyż mam auto bez klimy..... Sprawdź najpierw tam na buforowej a dokładnie bocznej buforowej... telefonu tam nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 na ul grota-roweckiego to jest przedluzenie borowskiej jest zaklad o nazwie klimacar i tam powinni ci jeszcze pomoc. Ja w swoim e34 tez mam stary gaz i mi nabili, po znajomości zapłaciłem 150 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 W Dlugolęce pod Wrockiemn także nabijają starym czynnikiem. W ubieglym miesiącu nabijalem w MB 124 za 250zl razem ze sprawdzeniem. Jak by co, to mogę podać nr tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi