Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Poszukuję prawnika od szkód komunikacyjnych - niestety

SataN

Rekomendowane odpowiedzi

W związku ze stłuczką sprzed kilku dni... i postępowaniem warty... już chyba na wstępie zlecę wszystko prawnikowi ;) Pytanie czy ma ktoś jakiegoś sprawdzonego, najlepiej standardowo w tych przypadkach płatne przy odbiorze odszkodowania, ofkorz jako % z odszkodowania.

A dlaczemu ? Dlatemu, że przy strzale w bok auta, centralnie w przednie koło, już przy oględzinach poddali wątpliwości:

- uszkodzoną poduszkę silnika (wymieniane ok. 10 tys km temu)

- uszkodzoną oponę ( wymieniane miesiąc temu na nowe)

- uszkodzone zawieszenie (robiony zawias jakieś 2 tygodnie temu)

i kilka innych ciekawych które wcześniej miały jak najbardziej prawidłowe działanie. Pozbierałem już pełną historię naprawy auta odkąd go mam (przy okazji usiadłem jak zobaczyłem :D - dwie strony A4), fakturkę na opony itp. itd. i ku**** nie popuszczę, nie będę dokładał do interesu i na pewno nie pozwolę sobie na jakąkolwiek "amortyzację" w związku z tym, że calutkie auto było lakierowane no i mam też zamiar domagać się odszkodowania w związku z rynkową utratą wartości auta po kolizji. Wyszło na to, że poza uszkodzeniami typowo wizualnymi jest jeszcze ruszony zawias, geometria delikatnie i cholera wie co jeszcze wyjdzie w trakcie :twisted:

Jeśli ktoś ma takiego sprawdzonego prawnika, który ściągnie tym oszustom z warty majtki przez głowę to proszę o namiar bmw_beer

SataN, z tego co ja się orientuję to oddaj auto do warsztatu a warta pokryje straty. Teściowi wjechał klient w tył auta(pogięła się podłoga w bagażniku, klapa zderzak itp) i towarzystwo ubezpieczeniowe wyliczyło stratę na 900, teściu oddał auto do warsztatu dilera, wziął auto zastępcze i po naprawie ubezpieczyciel musiał zapłacić 6900. I autko było zrobione naprawdę dobrze.