Tequila Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Witam, czy ktoś już montował takie żarówki na diodach LED? Czy takie żarówki nie powodują błędów w samochodach wyposażonych w komputery informujące o przepalonych żarówkach? Ewentualnie czy macie inny pomysł na czerwone żarówki w światłach białych clear??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ja mam ledy w tylnych lampach ale nie mam kompa więc informacje typu spalona żarówka nie pokazują się. Zakładanie tego typu żarówek do kierunkowskazów to niestety lipa-przerywacz kierunkowskazów wariuje i częstotliwość mrugania zwiększa się 2,3 krotnie co dość śmiesznie wygląda. Przed założeniem ledów trzeba sprawdzić gdzie żarówka przyjmuje (+) a gdzie (-) w lampach. Jeśli żarówka (ledowa) przyjmuje (+) na pinie środkowym a (-) na obudowę to jeśli org w lampach jest odwrotnie to taka żarówka nigdy nie zaświeci bo kierunek przepływu jest istotny(dla zwykłej żarówki nie ma natomiast znaczenia gdzie podamy (+) a gdzie (-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Hmmm...ja równiez mam z tyłu LEDY i wszystko jest OK.Jak je montować,podłączyć itd.,niestety Ci nie powiem bo kupując autko juz je miałem.Jednak wszystko jak wyżej - OK,kierunki działają w normalnym trybie bez szaleństw.Myslę,że jeśli jesteś zdecydowany na kupno i upiększenie swego autka dobry elektromechanik Ci w tym pomoże.Poza tym jeśli masz komputer powinien Ci wyświetlić informacje o przepalonej żarówce.U mnie gdy padł oring na ksenonie taka informacja się ukazała.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tequila Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Mnie głównie chodzi, żeby pojawiały się info o przepalonych żarówkach. (Z montażem sobie poradzę.) Nie wiem na jakiej zasadzie to działa. Jeśli komputer wyczuwa przerwany obwód to sprawa prosta, natomiast jeśli działa także przy spadku natężenia to już lipa bo diody zużywają dużo mniej prądu i dlatego komputer może wariować. Chodzi mi też o jakość tych LED'ów. Jest na Allegro kilka rodzajów od 10zł do nawet 50zł za szt. Czy ktoś z was kupował takie diody i może podzielić się opinią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Nie slyszalem jeszcze o montazu diod do zwyklych lamp.Pewnie wiesz ze mozna kupic orginalne lampy z diodami.Montaz takich lamp wiaze sie z pewna przerobka,mianowicie trzeba wywiercic 2 otwory aby nowa lampa weszla,podejrzewam ze sa do tego jescze jakies przetwornice napiecia.Mozesz byc pewny ze jesli wsadzisz diody to komputer pokaze blad.U mnie nawet po wsadzeniu xenonow z innej bmki komputer dalej pokazuje blad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tequila Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Kupiłem lampy z białymi kloszami, wg mnie brzydko wyglądają zwykłe czerwone żarówki, dlatego chcę założyć odpowiedniki żarówek na diodach, w sklepach tuningowych jest tego pełno. Instalacja sprowadza się do wymiany samych żarówek, cała elektronika jest już w nich zamontowana. Nie wiem tylko czy nie będzie to powodowało błędu w komputerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi