wicha Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 W tamtym roku jesienią wymieniłem maglownice. Przyszła pora na opony zimowe. Jakiś czas temu wskoczyłem w letnie papcie i znów zaczął się problem z maglownicą. Tak przypuszczam bo auto tańczy po drodze. Przyznaje ze kupiłem starą ale dobrą. I jeszcze jedno mam dosyś szerokie koła bo 215 a ktos mi powiedział ze to to moze być przyczyną ze maglownica siada chyba ze to przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Tak przypuszczam bo auto tańczy po drodze. Przyznaje ze kupiłem starą ale dobrą. I jeszcze jedno mam dosyś szerokie koła bo 215 ...i pewnie na niskim profilu :wink: Jeśli masz opony na niskim profilu to autem będzie nosić, a zwłaszcza w koleinach <bmw_4> , gdyż opona się nie odkształca tak jak na wyższym profilu, więc maglownica powinna być dobra <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 jak nie czujesz wibracji ani drgań na kierownicy to maglownica jest raczej dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Najlepiej wskocz na chwilke w te zimowe papcie i oceń czy jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek75 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 WITAM! MIAŁEM TEN SAM PROBLEM ALE DZISIAJ GO USUNEŁEM ZE ZNAJOMYM MECHANIKIEM.WYMOENILIŚMY WSZYSTKIE SWORZNIE I KOŃCÓWKI ALE DALEJ TANCZYŁ. OKAZAŁO SIE ZE BYŁ LUZ NA MAGLOWNICY.ALE WYSTARCZYŁO TROSZKE DOKRĘCIC ŚRUBE I JEST TERAZ GITARA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 .......ALE WYSTARCZYŁO TROSZKE DOKRĘCIC ŚRUBE I JEST TERAZ GITARA masz jakąś fotę, którą śrubę :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek75 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 to jest ta sruba. redukuje sie nią luz przekładni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 to jest ta sruba. redukuje sie nią luz przekładni a coś więcej, w którą kręcić żeby zredukować luzy?? kręcimy , jedziemy, kręcimy....... i tak do skutku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek75 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 w moim przypadku dokreciłem ją ze 2mm i jest dobrze. Kręcimy w prawą strone jak zwykłą nakretke [ Dodano: 29 Marzec 08, 19:08 ] Acha,musisz mieć klucz nasadowy 24 ale musi mieć bardzo cienkie scianki bo normalny nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 tylko, że takie przykręcanie powoduje skasowanie luzu tylko na środku czyli tam gdzie wytarta jest listwa, a na bokach robi się za ciasno. Efekt jest taki, że jak skręcisz kierą na maksa to jest ciężko i może nawet nie wracać kierownica. To jest znana metoda kasowania luzu, ale nieprawidłowa. Ja swoją zaniosłem do fachowca i zregenerował mi, co prawda kosztuje to 300 zł, ale efekt jest taki, że magiel jest jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek75 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Ja podkręciłem delikatnie i jest ok. A maglownica jest w sumie nie stara bo kupiłem ją 2 lata temu w intercarsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi