janusz318i Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Witam,muszę wymienić uszczelkę nr.9,czy sam sobie poradzę z tym? czy potrzebuje jakichś specjalnych kluczy by to rozebrać? czy silikon dać??jak się do tego zabrać? pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witka tak sam sobie poradzisz ,nie specjalne klucze nie są ci potrzebne wystarczą zwykłe , nie silikonu nie ale posmaruj przed montażem uszczelkę olejem ,rozkręcić wyczyścić powierzchnie styku elementów wymienić i zmontować nic trudnego <bmw_1> :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 ale to z 9 nie cieknie:) tylko z 8 i takiej tuleji na tym obrazku niema(zawór zwrotny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 wymyłem silnik od spodu i okazuje się że leci z okolicy filtra oleju ale właśnie od spodu. Mówicie że nie z tej uszczelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek75 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam! Miałem ten sam problem. 30 min roboty i po problemie. Nie trzeba rzadnych specjalnych kluczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 no to się wezmę za to,tylko do końca nie wiem czy to tylko ta uszczelka jest winna czy może właśnie jeszcze coś wymienić?czy oprócz alternatora muszę jeszcze coś wymontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek75 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ja musiałem wymienić oring nr8. Mozna zwalić puche filtra powietrza,bedzie łatwiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 ok dzięki,mam stożek, to rozumiem że wystarczy wmontować tylko alternator i wszystko będzie dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi