DIEGO E30 Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 No troche panowie natlukliscie mi do mozgownicy. <bmw_2> Dzieki wielkie za pomoc. Zabieram sie sam do roboty tzn z madrzejszym bratem. Moze cykne zdjecia w czsie roboty to cos wrzuce bmw_beer podziękował [ Dodano: 26 Marzec 08, 23:23 ] Diego tutaj: http://www.forum.maxbimme...e-vt2959,30.htm masz foty. Szukaj odpowiedzi Beryla. Fotki sa ekstra, nawet taki lajik jak ja to zrobi podziekował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Nie wiem jak dlugo to pochodzi bo walek i dzwignie tez juz zmeczone cieszę sie, że moglem pomóc, tylko czy nie lepiej było zamiast seryjnych dźwigienek wsadzić rolki od m43. Myślę, że wyszłoby taniej i można zapomnieć o wycierającym się wałku i dźwigienkach .... robota ta sama a efekt długotrwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek44 Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 to napisz mi Beryl czy jak kupie sobie te rolki to tylko wywalam dzwignie a w ich miejsce wstawiam rolki czy bede musial jeszcze cos zmieniac? Bo ja tylko wymienic to tak zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 jak chcesz wymienić na rolki to musisz mieć jeszcze adapterki zamiast pastylek. Dźwigienka od M43 wchodzi na zawór, a w M40 wchodzi w środek pastylki. Adapterki możesz kupić u faceta spod Łodzi (alledrogo, szukaj dzwigienki popychacze M40 naprawa) lub zrobić u ślusarza: wysokość mniejsza 2,5 mm wysokość większa 4,25 mm średnica większa 13,2 mm średnica mniejsza taka żeby weszła do dźwigienki, dał mi 2 sztuki luzem, ale średnica mniejsza nie jest dopasowana więc nie podaje. Najlepiej zrobić pod wymiar starych pastylek. Dać ślusarzowi, powiedzieć gdzie to będzie chodziło to zrobi to z odpowiedniego materiału- te są chyba z jakiejś stali chromowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek44 Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 acha. tzn ze adapterek wkladam w miejsce pastylki. Brzuszkiem do gory czy na dol? A jak zamowie te adapterki od goscia z alledrogo to mam pewnosc ze na 100% beda pasowaly? [ Dodano: 29 Marzec 08, 20:31 ] No i jesli walek mam wytarty, tak 1milimetr to musze go wymienic czy moge zostawic? Beryl masz takie cos zrobione w aucie tak? Jak auto sie zachowuje. Silnik pracuje lepiej? Jak z moca i ze spalaniem? [ Dodano: 29 Marzec 08, 20:55 ] to ten gosciu? http://moto.allegro.pl/item334029959_bmw_m40_e30_e34_e36_dzwigienki_popychacze_lub_fiat.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 acha. tzn ze adapterek wkladam w miejsce pastylki. Brzuszkiem do gory czy na dol? A jak zamowie te adapterki od goscia z alledrogo to mam pewnosc ze na 100% beda pasowaly? tak wąskim do góry wchodzi do dźwigienki i to jest w miejsce pastylki. Będą pasowały, bo on to dorabia dla siebie też do naprawy. Wysyła komplet chyba za 100 No i jesli walek mam wytarty, tak 1milimetr to musze go wymienic czy moge zostawic? możesz zostawić zobaczysz jak chodzi i zostawisz albo nowy wsadzisz (tyle ile wytarty wałek tyle masz mniejsze otwarcie zaworu) Beryl masz takie cos zrobione w aucie tak? Jak auto sie zachowuje. Silnik pracuje lepiej? Jak z moca i ze spalaniem? jak czytałeś mój post o M40 to masz tam mniej wiecej opisane: lepiej wkręca się, palił 12,5 pali 10 z hakiem przy tym samym stylu jazdy, czy lepiej pracuje? .... dużo lepiej nie chwaląc zbytnio M40. to ten gosciu? http://moto.allegro.pl/it...e_lub_fiat.html tak to ten, zadzwoń do niego, powiedz,że chcesz taki komplet. Może nawet powie ci jak to wymienić, ale zaproponuje pewnie zdjęcie wałka, gdyż uważa, że tylko on potrafi to zrobić bez zdejmowania wałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi