Jacek05 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Witam mam pytanko moze juz ktos przekladal silnik z e39 do e 36 2.0 moja e 36 jest z 95r a e 39 z 98r, slyszalem ze to powinno pasowac ale nie jestem pewien jak z elektryka, i e 39 2.0 maja 170 kM czy to prawda???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polowa Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 z tego co wiem to e39 2.0 ma 150KM, wedlug mnie silnik powinien pasowac bo praktycznie niczym sie nie rozni, ale wydaje mi sie ze jesli juz zmienisz silnik to trzeba chyba komputer wymienic (zaznaczam ze nie jestem pewien w 100%) a jesli miales tam mniejszy motorek to chyba bedzie trzeba wal wymienic i most bo moze nie wytrzymac takiej mocy, ja zmienialem z 1.6 na 1.8 i nie bylo to konieczne ale przy 2.0 to chyba bedzie trzeba. zycze powodzenia mi zajelo to ok 11 godzin demontarz+montarz (zadna filozofia) jeden dzien i autko ma nowa dusze POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek05 Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 silnik mialem 2.0 tylko idiota mi zle rozrzad ustawil i po ..serduszku" trzeba przeszczep zrobic, zdobylem juz serduszko i pod koniec tygodnia bede wiedzial bankowo czy to pasowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi