Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Co sądzicie o ustawianiu foteli w taki sposób

bmw316i

Rekomendowane odpowiedzi

znajomy tez jezdzi na takim ustawieniu fotela ale oparcia nie siega! dla mnie jest to bardzo nie wygodne bo oparcie słuzy do opierania sie a nie wygladu! nie wiem jak tak mozna jezdzic! jak wsiadam w jego auto to jest koszmar bo plecy sie strasznie mecza sa zbyt mocno nadwyrezone!

jak w temacie, co sądzicie o takim ustawianiu foteli? jeździcie tak?

tak to można kimać w korku czytając gazetę... ale jeździć, to jakoś nie bardzo ;) ja wolę fotel bliżej, oparcie normalnie, zagłówek też, tak, żeby mieć swobodny dostęp do kierownicy bez męczenia rąk, do pedałów bez męczenia nóg i do całej reszty bez gimnastykowania się.... no a po lewej lubię mieć szybę a nie słupek :D

Może delikatnie przesadzone, ale ja tak jeżdżę "prawie leżąc", a nauczył mnie tego starszy gość którego wiozłem do Łodzi: jako świeżo upieczony kierowca wsiadłem w mietka :!: (bardzo wygodne autko) i moja pierwsza długa trasa :mrgreen: Ustawiłem sobie oparcie niemal że w pionie i po przejechaniu 400km jak wysiadłem to wyglądałem jak chiński paragraf-nie mogłem się rozprostować <bmw_4> Po tej przejażdżce zaproponował mi właśnie taką pozycję i po przejechaniu powrotnych 400km, stwierdziłem, że to jest to :idea: byłem wypoczęty :!: Każdemu jednemu polecam właśnie taką próbę :wink: Pozdro <bmw_1>

ta pozycja jest dobra ale tylko na długie trasy bo kręgosłup sie nie męczy tzn. gdzyby oparcie było pionowo to przy nierównej drodze całe obciążenie górnej części ciała idzie na kręgosłup a jak sie leży na oparci w taki sposób jak na focie to kręgosłup mniej sie męczy i dlatego "sowa" byłes wypoczęty.

pozycja jak najbardziej ale nie na miasto (chyba że w korkach)

pozdro

Na pewno nie do szybkiej sportowej jazdy. Kiedyś troche śmigałem na popularkach (8lat temu jak miałem kaszlaka) i napatrzyłem się na kierowców rajdowych - siedzą blisko kierownicy,niemal w pionie oparcie,ręce nieco zgięte w łokciach,wtedy mają kontrole nad autem. Jakby się położyli jak na tej fotce to pewnie na pierwszym OS-ie by zasnęli :mrgreen:

nie dajcie spokoj takie ustawienie foteli to duze ograniczenie ruchow i widocznosci... nie nadaje sie na jazde po miescie a na trasie napewno nie az pod takim katem... kiedys widzialam "kozaka" ktory tak sie wozil nie powiem fajna beja ale kierowcy prawie nie bylo widac chyba calkiem lerzal w tym samochodzie mi nic do tego ale zarzucilo go na zakrecie i wpadl na lewy pas... mial szczescie ze kierowca z na przeciwka zdazyl go wyminac bo po kozackiej buni nic by nie zostalo... jechalam za nim wiec przez jego glupote mi tez moglo sie cos stac... nie polecam <bmw_1>