Bob Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 dokładnie, zależy na jakiego sie trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Sorry ,że troche nie na temat, ale to o co spytam tez jest w pewnym sensie związane z Policją, a dokładniej zze Strażą Miejską.Pytanie jest odnośnie fotoradarów, bo zastanawia mnie, od jakiej prędkości fotoradar robi fotke, bo na pewno musi byc jakaś granica żeby uwzględnić błąd pomiarowy, czy inne taki.I pytanie moje jest, czy jesli nie będe przekraczał 60km/h to moge liczyć na zdjęcie, czy jeszcze nie? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Sorry ,że troche nie na temat, ale to o co spytam tez jest w pewnym sensie związane z Policją, a dokładniej zze Strażą Miejską.Pytanie jest odnośnie fotoradarów, bo zastanawia mnie, od jakiej prędkości fotoradar robi fotke, bo na pewno musi byc jakaś granica żeby uwzględnić błąd pomiarowy, czy inne taki.I pytanie moje jest, czy jesli nie będe przekraczał 60km/h to moge liczyć na zdjęcie, czy jeszcze nie?Pozdr. Z tego co wiem , to tolerancja była 10kmh ale jak jest teraz to nie wiem <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Dokładni to chodzi mi o prędkość 50km/h, czyli taka jaka jest we wrocku, bo głównie jeżdżę po mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 mnie tylko denerwują idioci w bluzach/czapkach itp którzy piszą dtra sie CHWDP.Dla mnie przyglupy zwykłe. Naprzykład gdzie taki pojdize jak mu cos ukradną? na Policje i ciekawe czy wtedy bedzie mówil CHWDP. Takie troche OT :wink: Ale oni popieraja prace naszych władz mundurowcyh w koncu CHWDP: Chetnie Wstąpie Do Policji pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 na mnie sie wczoraj zaczili o 1 w nocy na zakrecie koniec Olszewskiego wracalem z pracy tzn. przywiozłem bossa z lotniska , mysleli ze jestem chyba pijany bo czekali ci zrobie a ja tylko szybe przecieralem od srodka bo mi zamarzła i nic nie widzialem dlatego jechalem troch zygzakiem happy_bmw :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REKIN-E28 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Heheh koles co robi w firmie przewozowej ma mercedesem sprinterem nabite 900zl mandatu i stwierdzil ze olewa to ale wiadomo jak to jest jak mu siada na rozliczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Rekin dwoisz sie i troisz:-) Hehe dobre ;D <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Ważne dwa razy........ :lol: A co do psiarni to ja ich poprostu nie lubię i chu......... Nic mi dobrego jeszcze nie zrobili, a czasami jak jadę po Polsce, jak widzę w jakich miejscach potrafią się czaić z tymi radarami to to nic wspólnego z bezpieczeństwem nie ma, a jedynie z nabiciem ichniego konta mandatowego. Kiedyś miałem sytuację jak pocinałem za jakims poldolotem ok. 120km/h a były roboty drogowe i ograniczenie do 50km/h tyle że od strony od której ja jechałem to był tylko zakaz wyprzedzania i uwaga niebezpieczeństwo. Zatrzymali mnie, nie wiem czemu nie poldolota, radar pokazał 110km/h,też chyba poldolotowi zmierzyli bo na liczniku miałem 120 i miałem zamiar wciągnąć tego poldolota. No nic Pan Niebieski wyskoczył jak oparzony, ledwo się zatrzymałem bo w ostatniej chwili zaczął machać. Oczywiście przekroczona prędkość 60km/h-500zł i 10 punktów. Ale powiedziałem Smerfowi że wsiadamy do fury i mu pokazę że jest tylko zakaz wyprzedzania, zresztą widac było że był tylko jeden okrągły znak i trójkąt, a nie dwa kółka i trójkąt, ale prędkość i tak była większa od dopuszczalnej o 20km/h. Skończyło się na 100zł mandatu i bez punktów. I jeszcze miałem kilka "przyjemności" się z nimi spotkać, niekoniecznie na drodze i zawsze pozostawał jakiś niesmak, a może ja z góry uprzedzony jestem. Co do tych łepoli CHWDP to też śmiac mi się z nich chce, bo jak są w grupie a policja daleko i nie słyszy to drą ryje, ale jak patrol koło nich przechodzi albo wolno przejeżdża to cichutko siedzą, takie papierowe cwaniaki. Pozdrawiam i jak najmniej spotkań z niebieskimi ch....a nie będę się wyrażał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REKIN-E28 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 jak dwoje sie i troje bo nie kumam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REKIN-E28 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 za wolno mi chodzilo i zbyt nerwowo wciskalem wyslij i pewnie dlatego zrobilo sie dwojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 a w ogole to slyszalem ze spora część fotoradarów to tylko atrapy...ps.732 czy Ty przypadkiem nie stales dzisiaj za mna na swiatlach Audicą na skrzyzowaniu Sienkiewicza z Wyszyńskiego? mozliwe przejezdzalem tamtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 za wolno mi chodzilo i zbyt nerwowo wciskalem wyslij i pewnie dlatego zrobilo sie dwojenie :mrgreen: :mrgreen: miałem to samo <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Właśnie się dowiedziałem że dostałem pozdrowienia od Straży Gminnej ze Starej Kiszewy :twisted: w tamtych okolicach byłem raz na spocie w Borsku 08.2005. Czyżby jakaś fotka z fotoradaru ? Polecony odebrała siostra, czy można zwrócić przesyłke? Pomyliła się i niechcący odebrała od listonosza. Czytając Księgę Gości widać że gmina słynna jest z fotoradarów, wyczytałem że fotoradar działał nielegalnie ?? Zastanawiam się co robić dalej, odebrać zapłacić i mieć spokój czy odesłać i czekać co będzie dalej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gniewek89 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Ponoc sa nielegalne. A jeszcze malo tego sa kupowane za prywatne pieniadze w wiekszosci i wiekszosc kasy gmina oddaje temu co jej ufundował taką "zabawke". Tak wiec to złoty interes. PS jest jeden sposob na stare fotoradarki który uzywa kumpel. Tak wiec starsze fotoradary robia zdjecia tylko przedniej czesci samochodu, wiec gdy wyjmiemy z ramki blachy to nic nam nie grozi , a na kontroli ponoc mowil ze dopiero co odpadła. PS dzieki kosa za zaproszonko na rodzime forum "po cudzym łazicie , swego nie znacie " :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 - Zalesie, 4 km za Brusami, fotoradary ustawiane przez policję (Zurad) i przez niezidentyfikowaną jednostkę - srebrna Skoda Octavia na gdańskich numerach (Multanova), na ogr. (40) - dla jadących w stronę Chojnic na przystanku autobusowym (po prawej stronie za szkołą), a dla jadących w stronę Kościerzyny na wjeździe do wioski, po prawej stronie, krótko za znakiem (samochód zaparkowany w bocznej uliczce) <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 na pocieszenie: Ładnie wyszedłeś na zdjęciu :wink: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 na pocieszenie: Ładnie wyszedłeś na zdjęciu :wink: :mrgreen: hehehheh "mina gangstera" :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Po jakim czasie przyszlo ci zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 data zdarzenia: 20.08.2005 15:01 :twisted: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 dzisiaj z kumplami mielismy 2 kontrole - pirwszy raz tak mialem :mrgreen: Part I: Zmienilismy kola w E30, i pojechalismy na Asko (tak iduzy plac ,z uliczkam iw nysie przed fabrykaa) swirowac. Jeszcze kolega przyjechal VW T4 i Aud iA4 zeby nie obciazac BMW happy_bmw Po kilku driftach, na szczescie jechalem spokojnie, patrze a tu polycyjna Astra II ,wiec zjechale mspokojnie na pobocze, wyszlem z auta i stanalem obok kumpli. nagle wysiadlo dwoch gliniarzy i dwoch straznikow miejskich. - jeden gliniarz przedstawil sie i pyta sie: "co tu robimy?" - Na to kumpel "patrzymy jak kolega jezdzi :lol: " Z kol sie jeszcze dymilo, a jeden ze strazakow: "czy to sie nei zapali" - wszyscy w smiech :lol: :lol: :lol: Oczywiscie sztandarowe pytania typu: czy nie bylismy karani, czy nie posiadamy czegos nielegalnego itp. Nie obylo sie tez bez przeszukiwania BMW. Zaczelo sie od bagaznika, tam dwa kola zapasowe No nic przeslismy do drzwi pasazera, w schowku znalezli tylko tygodniowa 1L cole, i przetrminowa bulke slodka z serem :lol: Pozniej przeszli do drzwi keirowcy i pod dywanikiem, jeden policjan tzauwazyl wypukla podloge (pewnie od wilgoci) i zapytal: "Dlaczego tu jest tak wypukle?" Ja odpowiedzialem: "Pewnie poprzedn iwlasciciel schowal jakies prochy <bmw_1> " I na koniec powiedzial, ze za niebezpieczna ajzde grozi mandat 500zl itp. No i sobei pojechali, mandatu nie dostalem. Part II jedziem yAudi A4, pzrez maisto okolo godz 0:00 oczywiscei zatrzymali, tu bylo takze przeszukanie, spsianie IMEI telefonow, spr numerow silnika itp. Szyby na full czarne, ale do tego nic nie mieli :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi