cloudysynapses Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Panowie, pomocy... Kupiłem dwa tygodnie temu E30 320i (niestety z lpg), i przy ostatnim mokrym weekendzie zawziął się i nie chce zapalić. Sprawdzałem: -iskra jest -silnik kręci -benzyna jest - sciągnałem węzyk i chlustnęło do butelki nie chce zapalić.. Najgorsze jest to że w samochodzie nie było wkręcanego haka (ucha holowniczego), a że on akurat dojechał do jordanowa śląskiego to nie mogę go ściągnąć i sobie tam stoi. Na allegro kupiłem już hak z tydzień temu ale to idzie i idze a ja muszę ruszyć w niedzielę do stolicy. A. Czy ktoś może poradzić co to jest? B. Czy ktoś może pożyczyć wkręcany hak np do niedzieli (z Wrocławia) - mieszkam na Pomorskiej Pozdrawiam, Wojtek 728 340 920 Dodam jeszcze że instalacja powinna odpalać na benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Iskrę sprawdzałeś na świecach? paliwo idzie jak kręcisz rozrusznikiem, czy tylko chlusnęło jak ściągnąłeś wężyk - układ paliwowy jest pod ciśnieniem, jednak nie znaczy to że w całym układzie jest paliwo. Kiedyś miałem podobną sytuację, a przyczyna banalna - brak paliwa :!: Bak w e30 jest powyginany nad wałem napędowym i mimo że coś tam było, to jednak było za mało. Proponuję pojechać po auto z kanistrem benzyny :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloudysynapses Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Okazało się.. że rozbita jest kopułka na rozdzielaczu, i co jakiś czas przebija 2 i piąty garnek stąd problem z zapaleniem. Pompa podawała benzynkę, ale dwie świece nie dawały ognia bo w sumie skąd. Paliwo się nie spalało i sie chlopak topił. Rozwiązaniem banalnym aby odpalić (nawet na czterech garkach) jest zagiąć wężyk paliwowy i zakręcić aby się dalej nie topił i resztki wypaliły. I wtedy spróbować jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi