Biumi540i Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Witam. Pisze z nadzieją na pomoc, mądrą pomoc... Mam bmw 540i rok 1997 w automacie. Jak jest zimno( przymrozek i tak do 7st na +) i silnik jest zimny, auto nie równo chodzi, przygasa, spadają obroty i się dławi, szarpie nim. Dopiero po kilkukrotnym wł i wył auta się normuje, a jak jest ciepły wszystko gra. Na zimnym nawet jak sie doda gazu auto się dławi, nie mam mocy i szarpie przy zmianie biegów. Nie występuje to ciąle, tylko tak że chwile pochodzi równo a za chwile szarpie i przygasa. Wtedy odpalam ponownie, chwile jest dobrze a za chwile znowu szarpie. I tak aż jest ciepły. Co może być tego przyczyną??? Komputer (ale nie bmw) pokazuje błąd czujnika temp.cieczy i czujnik wałka rozrządu. Co tu zrobić? Moge liczyć na rade??? Jakoś nie mam przekonania, tym bardziej że ten mechnik też nie ma i traktuje to jak zjawisko! Mam nadzieję że ktoś to przeczyta i mi pomoże. Pozdrawiam! Kontakt: vcc2@o2.pl lub 608 078 346 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu_88 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 może do wymiany są cewki świece albo czujnik. ja jak miałem uszkodzony czujnik położenia wałka to auto wogóle nie chciało palić jak było zimne źle chodziło, musiałem palić na pych a jak się zagrzało wszystko było ok, paliło bez problemu. także może to będzie przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi