Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Wskaznik spalania ??

Rekomendowane odpowiedzi

witam u mnie jest podobny problem z tym ,że na wolnych obrotach wskazuje spalanie 30 litrów czyli wskazówka odbija w drugą stronę ,a jak ruszam to wtedy przesuwa się na ok 15 litrów ,w trasie pokazuje ok 10

:mrgreen: no i dobrze, tak ma być, to WSKAŹNIK CHWILOWEGO SPALANIA :mrgreen:

a na 4 czy 5 powienien pokazywać koło 8 przy stałej prędkości

u mnie przy stalej predkosci ciezko zejsc zeby pokazywal mniej niz 12l, ale juz sie przyzwyczailem chodz z poczatku nie ustannie sledzilem wskazania i probowalem chociaz o ten litr zejsc :D to na gazie na bp mniej wskazuje

Najlepiej to na ten wskaźnik nie patrzeć bo on zawsze tylko straszy i nigdy nie chce poprawić humoru ;)

u mnie przy stalej predkosci ciezko zejsc zeby pokazywal mniej niz 12l, ale juz sie przyzwyczailem chodz z poczatku nie ustannie sledzilem wskazania i probowalem chociaz o ten litr zejsc :D to na gazie na bp mniej wskazuje

witam ,bez paniki to tylko spalanie bieżace ,włączna kompie średnie na 100km to się uspokoisz ,u mnie na trasie przy ok.130-140 wybija 9,5-11

witam ,bez paniki to tylko spalanie bieżace ,włączna kompie średnie na 100km to się uspokoisz ,u mnie na trasie przy ok.130-140 wybija 9,5-11

Wiem Leszku a tak szczerze mowiac nie zwracam uwagi na ten wskaznik chwilowego spalania, a no kompie w cylku mieszanym pokazuje 15.6 na 100 km

a u mnie też coś sie dzieje z tym wskaźnikiem. wymieniałem akumulator i gdy podłączyłem nowy zauważyłem że gdy stoję to pokazuje mi 0 a gdy zaczynam ruszać wskaźnik przechodzi do 30 i tam zostaje. gdy puszczę gaz to wskaźnik idzie do 0 ale gdy znowu nacisne gaz to idzie na 30. Wkurza mnie to trochę i wiem ze on tyle nie pali. Alę lubie gdy pokazuję prawdziwe wartości. Może jak odłącze aku i znowu podłącze po chwili to sie naprawi samo ;-PPP :mrgreen:

u mnie też świrował ale to nie miłosiernie podczas jazdy w lewo i w prawo od dechy do dechy zmiana aku i już lepiej , ale zaczął się zawieszać to wymontowałem licznik i do przeglądu stwierdziłem że wskazówka jest luźna więc ją na zero i docisnąłem na ośce i po kłopocie :mrgreen:

ja tam lubie ten wskaznik bo czasami on pozwala mi sie opamietac hehe :):):)

niezly wynalazek i pozwala oszczedzic troche kasy, dzieki niemu wiem przynajmniej ze mozne jezdzic 130km/h spalajac 15l ale mozna tak samo spalajac 8-9l ja go lubie i ciesze sie ze dziala jak nalezy