FeelDy Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 yyy jestem lekko zdziwiony , mam problem mianowicie wskaznik spalania w mojej buni niewiadomo czemu zaczal dzialac w 2 strone ??? o co kaman ?? help (autko mam 2 dzien) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Nie wiem jak to dokładnie wygląda, bo nie rozbierałem tego (tylko czytałem), więc jak wskaźnik spalania wariuje to mogą być padnięte baterie w zegarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 to raczej będzie wina akumulatorków - w e30 standard... musisz wymontować zegary i przelutować akumulatorki na nowe - na allegro powinieneś znaleźć(takie z końcówkami do wlutowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 albo nie kontakt na złączkach, co to znaczy w drugą stronę :?: :shock: wychodzi w lewo za 0 :?: :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 witam u mnie jest podobny problem z tym ,że na wolnych obrotach wskazuje spalanie 30 litrów czyli wskazówka odbija w drugą stronę ,a jak ruszam to wtedy przesuwa się na ok 15 litrów ,w trasie pokazuje ok 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 witam u mnie jest podobny problem z tym ,że na wolnych obrotach wskazuje spalanie 30 litrów czyli wskazówka odbija w drugą stronę ,a jak ruszam to wtedy przesuwa się na ok 15 litrów ,w trasie pokazuje ok 10 :mrgreen: no i dobrze, tak ma być, to WSKAŹNIK CHWILOWEGO SPALANIA :mrgreen: a na 4 czy 5 powienien pokazywać koło 8 przy stałej prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio 735 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 u mnie przy stalej predkosci ciezko zejsc zeby pokazywal mniej niz 12l, ale juz sie przyzwyczailem chodz z poczatku nie ustannie sledzilem wskazania i probowalem chociaz o ten litr zejsc to na gazie na bp mniej wskazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 u mnie przy stalej predkosci ciezko zejsc zeby pokazywal mniej niz 12l, ale juz sie przyzwyczailem chodz z poczatku nie ustannie sledzilem wskazania i probowalem chociaz o ten litr zejsc to na gazie na bp mniej wskazuje Najlepiej to na ten wskaźnik nie patrzeć bo on zawsze tylko straszy i nigdy nie chce poprawić humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 u mnie przy stalej predkosci ciezko zejsc zeby pokazywal mniej niz 12l, ale juz sie przyzwyczailem chodz z poczatku nie ustannie sledzilem wskazania i probowalem chociaz o ten litr zejsc to na gazie na bp mniej wskazuje witam ,bez paniki to tylko spalanie bieżace ,włączna kompie średnie na 100km to się uspokoisz ,u mnie na trasie przy ok.130-140 wybija 9,5-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio 735 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 witam ,bez paniki to tylko spalanie bieżace ,włączna kompie średnie na 100km to się uspokoisz ,u mnie na trasie przy ok.130-140 wybija 9,5-11 Wiem Leszku a tak szczerze mowiac nie zwracam uwagi na ten wskaznik chwilowego spalania, a no kompie w cylku mieszanym pokazuje 15.6 na 100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 jakbym ciągle patrzył na ten wskaźnik to już bym się zapłakał :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki1406 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 jakbym ciągle patrzył na ten wskaźnik to już bym się zapłakał :mrgreen: Hehehe... To jest fakt... Znajomy ma w 735i to powiedzial że zaklei go taśmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Cieszmy się tym wskażnikiem bo w nowych modelach już go niet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Ja tam na niego staram się nie zaglądać heheeh Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patollo Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 a u mnie też coś sie dzieje z tym wskaźnikiem. wymieniałem akumulator i gdy podłączyłem nowy zauważyłem że gdy stoję to pokazuje mi 0 a gdy zaczynam ruszać wskaźnik przechodzi do 30 i tam zostaje. gdy puszczę gaz to wskaźnik idzie do 0 ale gdy znowu nacisne gaz to idzie na 30. Wkurza mnie to trochę i wiem ze on tyle nie pali. Alę lubie gdy pokazuję prawdziwe wartości. Może jak odłącze aku i znowu podłącze po chwili to sie naprawi samo ;-PPP :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Cieszmy się tym wskażnikiem bo w nowych modelach już go niet. wiedzieli co robią... ten wskaźnik to najbardziej znienawidzona przeze mnie rzecz w bmw fajnie to wygląda tylko jak utrzymuje się na poziomie 8 litrów... a jak naciskam gaz to udaję, że go nie ma :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 u mnie też świrował ale to nie miłosiernie podczas jazdy w lewo i w prawo od dechy do dechy zmiana aku i już lepiej , ale zaczął się zawieszać to wymontowałem licznik i do przeglądu stwierdziłem że wskazówka jest luźna więc ją na zero i docisnąłem na ośce i po kłopocie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polowa Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 ja tam lubie ten wskaznik bo czasami on pozwala mi sie opamietac hehe niezly wynalazek i pozwala oszczedzic troche kasy, dzieki niemu wiem przynajmniej ze mozne jezdzic 130km/h spalajac 15l ale mozna tak samo spalajac 8-9l ja go lubie i ciesze sie ze dziala jak nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007TS Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Ja też juz sie przyzwyczaiłem na niego nie patrzeć i sie nie załamywać przypomina mi jedynie o nim mój tatko jak jeżdzi ze mną i zadaje dziwne pytania czy ona naprawde tyle pali jak sie doaje gazu <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Podstawowe pytanie ludzi " ile ci to pali? " Jedyna słuszna odpowiedź " tyle ile wleję, więcej na pewno nie :lol:" Wskaźnik fajny bajer i pozwala zaoszczędzić jak się jeździ na dłuższe dystanse <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi