baran Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 czekam na pytanie i opinie na temat wydechu z kwasówki ( który chce sobie zafundowac ) kwasówka o w miare cienkich ściankach ( jakie fi zastosowac ) silnik m50b25 . Myslałem o srednicy 50 mm ale czy to nie za duzo badz nie za malo ? W wydechu planuje zostawic seryjna puche i strumienice . Prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 witam generalnie jeśli chcesz coś zmieniać w wydechu to radziłbym oddać auto do kogoś kto z tym robi bo jesli sam za bardzo odetkasz wydech albo zastosujesz za dużą srednice bądz za małą to spaliny będą źle odprowadzane i zmulisz autko.Ja zmieniałem u siebie i mechanik w silniku m20b20 zastąpił mi 2-rurke jedną o średnicy 50mm zamiast katalizatora mam strumienice a na końcu mugen:)efekt...głeboki basowy dzwiek choć czasem jak pociągne dobrze na obrotach to strzela jak wrc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWE Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 witam generalnie jeśli chcesz coś zmieniać w wydechu to radziłbym oddać auto do kogoś kto z tym robi bo jesli sam za bardzo odetkasz wydech albo zastosujesz za dużą srednice bądz za małą to spaliny będą źle odprowadzane i zmulisz autko.Ja zmieniałem u siebie i mechanik w silniku m20b20 zastąpił mi 2-rurke jedną o średnicy 50mm zamiast katalizatora mam strumienice a na końcu mugen:)efekt...głeboki basowy dzwiek choć czasem jak pociągne dobrze na obrotach to strzela jak wrc i gwarantuje Tobie że wypalasz gniazda zaworowe.... a każdy strzał to zaciągnięcie w układ wydechowy resztek niespalonego paliwa który pustoszy twój układ wydechowy a zawory dostają po tzw. dupie.... 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi