zaba84 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Witam, zauwazylem dzis ze salila mi sie zarowka od strzalki/ kierunkowskazu w zegarach. Wykrecilem te 2 srobki od gory i zegary wychodza ale jest jakis opor, niechcialem cianac na hama zeby cos sie nieodlaczylo bo niema jak wsadzic tam reki zeby potem podlaczyc. Jak je wyciagnac ? Czy jak je wyciagne to bezproblemu potem podlacze bez wkladania tam lapek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteke36 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 wyciągałem licznik kilka razy.mam mniejszą kierownice więc nie musiałem jej odkręcać.nie miałem żadnych oporów przy wyjmowaniu. tam raczej nic nie urwiesz bo są tam wtyczki zabezpieczone przed wysunięciem. u mnie odkręcam srubke od plastku przy kierwnicy-osłania stacyjkę( jedna odkręca sie od góry) a później wyciągam.używam troche siły.ale to ze względu na ten plastik przy stacyjce.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 wyciągałem licznik kilka razy.mam mniejszą kierownice więc nie musiałem jej odkręcać.nie miałem żadnych oporów przy wyjmowaniu. tam raczej nic nie urwiesz bo są tam wtyczki zabezpieczone przed wysunięciem. u mnie odkręcam srubke od plastku przy kierwnicy-osłania stacyjkę( jedna odkręca sie od góry) a później wyciągam.używam troche siły.ale to ze względu na ten plastik przy stacyjce.pozdr. ale jak i wychodza cale zegary z wtyczkami?? kable sa dlugie i co linka od predkosciomierza... tam niema miejsca zeby rece za licznik/zegary wsadzic to jak to poodlaczaci na odwrot? ja wykrecilem te dwie srobki od gory ci sa wkrecone w deske i zaczelem wyciagac to poszlo lekusko z 2-3 cm i potem jakies opory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 http://bmwe32.masscom.net...lusterBulbs.htm ja wyjmowałem zegary w e30 i ta mała instrukcja sie przydała...wiec i może Tobie też sie przyda:) powodzenia [ Dodano: 3 Marzec 08, 19:45 ] http://bmwe32.masscom.net/sean750/dash_bulbs/changingClusterBulbs.htm miało być tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommasso Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 E 36 linki nie ma , to licznik elektroniczny , są 3 wiązki podpięte Ale musisz wpier licznik o pól obrotu obrucić by mieć do nich dostęp . Jak widzisz na zdjęciu , wtyczki są na takich zatrzaskach - które jak przesuniesz to same sie wysuwają ( wtyczki ) osobiście nigdy nie miałem problemów z wyciągnięciem licznika bez ściągania kierownicy , zarówno bez jak i z Airbag-iem , ale są mechaniorzy którzy twierdzą że to niemożliwe :lol: , faktem jest że z kierownicą licznik wychodzi w jednym tylko położeniu i ciężko to poprzez klawiature przekazać , jak nie dasz rady to ściągnij kiere , jeśli masz airbag to odłącz akumulator - z tyłu kierownicy masz małe imbusy , albo torxy - poduszka wyjdzie po ich odkręceniu , bez Airbagu sprawa jest chyba oczywista Licznik dość ciasno leży , ale nie bój sie troche ponaginać dechy jest stosunkowo miekka , oczywiście bez przesady <bmw_1> Pozdrawiam Tommasso [ Dodano: 3 Marzec 08, 19:52 ] Aaaaaaa <bmw_1> Jak odkręciłeś górne śrubki to przechylasz licznik w dół , później bedziesz mógł nim manewrować na boki aby odłączyć wiązki , jak powiekszysz zdjęcie tylu to sa w czarnym , niebieskim , i białym łączu podlaczone - pasuje tylko w jedno miejsce wiec przy ponownym podlaczaniu nic nie pomylisz . Pozdrawiam Tommasso <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 i Gitara, wielkie dzieki za pomoc .... Pozdro... bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi