Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Słuszny tekst komentujacy debilne zachowanie Zientarskiego

Gość Mordulec

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mordulec

Sory ale jesli tak wyglada Ferrarynka po dzwonku przy mniejszej predkosci niz te 200kmh :

b9f6a46977026b27096583e83d510aee,21,1.jpg

To w testach zderzeniowych to chyba zadnej gwiazdki by nie dali ...

Zdrowo zapierdzielał i tyle , szkoda ludzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Mordulec
Sory ale jesli tak wyglada Ferrarynka po dzwonku przy mniejszej predkosci niz te 200kmh :

Obrazek

To w testach zderzeniowych to chyba zadnej gwiazdki by nie dali ...

Zdrowo zapierdzielał i tyle , szkoda ludzi

pamiętaj, że to auto się zapaliło....

Pamietam o tym ale sam zobacz na jak drobne częsci rozmieniło sie to autko ... predkosc

była konkretna , zreszta proponuje sobie przegladnac strone wreckedexotics tam sa

pokazane własnie dzwony roznych szybkich autek i czasem tez podana predkosc ...

Pamietam o tym ale sam zobacz na jak drobne częsci rozmieniło sie to autko ... predkosc była konkretna , zreszta proponuje sobie przegladnac strone wreckedexotics tam sa pokazane własnie dzwony roznych szybkich autek i czasem tez podana predkosc ...

Dobra.... koniec tematu Ziętarskiego :) I tak do niczego nie dojdziemy a biegłymi sądowymi nie jesteśmy ;) Ja tu mam inne zmartwienie, dzisiaj sobie opony kupiłem bo liczyłem na to, że napis inspection się nie pojawi tak szybko :lol:

Crash testy są robione przy 50-60km/h, oglądnijcie sobie jak wygląda zderzenie z drzewem przy 90, więc nie pieprzcie że od razu musiał jechać 200, mógł, ale niekoniecznie jechał.

Jak Satan napisał, uderzenie bokiem w betonowy słup przy prędkości nawet 100km/h to nie sposób przewidzieć co zostanie z auta.

Swoją drogą to ciekawy jestem skąd onet wie że kierował Zientarski, skoro dochodzeniówka jeszcze nie zakończyła swojego dochodzenia, także póki co to jest tylko gdybanie.

A co do samej sytuacji, to zginął człowiek, a drugi jest w stanie krytycznym i nie ma wątpliwości że chłopaki przegieli pałę, tylko nei wiem czemu, ale jeśli dziennikarz faktu pisze tego typu rzeczy to mam jakies dziwne wrażenie że robi to właśnie dla sensacji, po to żeby ludzie gadali.

Zrobili źle bo na publicznej drodze tak się bujali autem, ale tak jak pisze Satan, weźcie sobie najpierw odpoweidzcie na pytanie jak często i o ile przekraczacie prędkość, bo jadąc 60km/h przy ograniczeniu przy szkole 30km/h można narobić więcej szkód, nie mówiąc już o jeździe z prędkością 120km/h w trasie.

Zientarskiego osobiście też bardzo lubiłem i z tego co myślę to poprostu nie przewidział że na tej hopce auto wzniesie się w powietrze, a dalej to już nie ma zupełnie kontroli.

[*] dla ofiary wypadku, a co do Zientarskiego to poczekajcie na oficjalny komunikat policji a nie już niektórzy z was chłopa osądzili.

Pozdrawiam

to poprostu nie przewidział że na tej hopce auto wzniesie się w powietrze, a dalej to już nie ma zupełnie kontroli.

tak, szczególnie ża cała Polska o tym miejscu trąbiła, więc wiedział gdzie jest i co robi,

głupota i brawura go zgubiła,

nikt nie mówi że jeździ jak emeryt, nie po to sie kupuje 150-200 kucy, ale trochę rozumu jednak większość ma <bmw_2>

dorosły facet, zdrowy na umyśle, sam wymierzył sobie (i niestety koledze) karę za ten wyczyn...

nie wiem jak Wam, ale Mi daję to do myślenia - jestem pewien, że przed następnym mocniejszym wciśnięciem gazu, lekko się zastanowię czy warto...

ps.

jestem pewien, że niemożliwa do usunięcia (przez 2 lata) "hopka", po tym incydencie zostanie tylko wspomnieniem...

Bez urazy, ale... jako były dziennikarz, również dziennikarz z wykształcenia mogę powiedzieć jedno:

Fakt i Onet podają wiadomości w podobny, bezsensowny i niejednokrotnie karygodny sposób. Ja osobiście omijam szerokim łukiem zarówno gazetę jak i portal.

A tutaj coś obiektywnego:

PROKURATURA BADA WYPADEK ZIENTARSKIEGO

A to (OFICJALNA !!!! ) wypowiedź Szefowej Prokuratyru Rejonowej Warszawa-Mokotów - Katarzyny Dobrzyńskiej:

- Wiadomo, w jakim jest on stanie; za wcześnie na wypowiedzi w tej sprawie - powiedziała Dobrzańska.- To, kto kierował, jest do wyjaśnienia - zastrzegła.

...i tyle w tym temacie zanim ktoś kogoś osądzi...

A poza tym wiecie jak to czasami jest jak dwóch zapalonych siądzie do super fury.

Pasażer jak go dobrze podpuścił to klapki na oczy mu naszły, wyobraźnia poszła w las i tyla.

Druga sprawa jest że przez tą hopkę z dobrą prędkością mógł, mogli nie raz przelatywać is ie udawało, tylko inną furą, a ferrarka po prostu poleciała w powietrze, a w powietrzu to pilota by potwrzebowali bo najlepszy kierowca nic nie poradzi.

Gość Mordulec
Cytat:

- Wiadomo, w jakim jest on stanie; za wcześnie na wypowiedzi w tej sprawie - powiedziała Dobrzańska.- To, kto kierował, jest do wyjaśnienia - zastrzegła.

...i tyle w tym temacie zanim ktoś kogoś osądzi...

Satan tak marudzisz o onecie a od wczoraj ten sam cytat w niezmienionej formie

wisi u nich :wink:

A tak na marginesie , Satan co to za róznica ktory prowadził ?? zapierniczali ponad

norme i efekty widac , jeden dentka na słupku a drugi ledwo dycha w hospitalu

problem polega na tym ze "byli sławni" i kazdy patrzy na to co zrobili przez

pryzmat ich "nazwisk"a nie ocenia trzezwo faktów ze jadac z taka predkoscią mogli

skosić jeszcze jakichs innych ludzi na drodze ...

kazdy patrzy na to co zrobili przez

pryzmat ich "nazwisk"a nie ocenia trzezwo faktów ze jadac z taka predkoscią mogli

skosić jeszcze jakichs innych ludzi na drodze ...

Dokładnie.To,że "sławni" ludzie zawsze mają przywileje jest naprawde denerwujące.Zwykły "szaraczek" byłby zmieszany z błotem zanim by z tej "hopki" wyskoczył i walnął w filar.Moim zdaniem powinni poczekać aż wyzdrowieje i walnąć mu takie kary i mandaty by mu sie jeździć do końca życia odechciało

Na Interii napisali :"Prokuratura powierzyła czynności w sprawie wydziałowi ruchu drogowego stołecznej policji. Podstawą śledztwa jest artykuł kodeksu karnego, który stanowi, że kto - naruszając chociażby nieumyślnie zasady bezpieczeństwa w ruchu - powoduje nieumyślnie wypadek, którego następstwem jest śmierć innej osoby, podlega karze więzienia od 6 miesięcy do 8 lat." ciekawe czy pociągna do odpowiedzialności

Podstawą śledztwa jest artykuł kodeksu karnego, który stanowi, że kto - naruszając chociażby nieumyślnie zasady bezpieczeństwa w ruchu - powoduje nieumyślnie wypadek, którego następstwem jest śmierć innej osoby, podlega karze więzienia od 6 miesięcy do 8 lat." ciekawe czy pociągna do odpowiedzialności

za kratki nie pojdzie, bo sie nie zgodzi na to opinia publiczna. przypomnijcie sobie sprawe Otylii Jędzejczak, ktora wyprzedzając zabila swojego brata i co??

problem polega na tym ze "byli sławni" i kazdy patrzy na to co zrobili przez

pryzmat ich "nazwisk"

Gdyby nie byli sławni, a auto to nie bylo by ferrari to bysmy nawet nie wiedzieli , ze jakis wypadek byl.

Dokładnie tak,

nie tak dawno temu na legnickiej chłopaki ze środy śląskiej próbowali przestawić filar wiadukty, chyba wszyscy zginęli, albo conajmniej dwie osoby, jechali oplem vectrą i ile osób o tym słyszało?

We wrocławiu i okolicy moze i tak, ale w mediach ogólnopolskich chyba raczej nie.

Tak to jest z tymi sławami, ale jak widać policjanta, sędziego mogą przekonać na gębę, ale życia nie przekupią niczym, za głupote trzeba płacić i jeden zapąłcił życiem a drugi być może kalectwem do końca życia.

kiedyś leszek kuzaj jeżdził ferrari w którymś z programów ''tvn turbo'' po jeżdzie stwierdził że po ''mokrym'' boi się tym jeżdzić i że jest praktycznie nie do opanowania na takiej nawierzchni. no ale jak wsiądzie taki dureń jak zientarski i mu się wydaję że jest najlepszy i leci na letniej gumie po mokrym asfalcie 200km/h to należy się tylko dziwić że więcej ludzi nie pozabijał :evil:

z tego co czytałem przed chwilą na onecie, jeszcze nie wiadomo kto kierował. skonczyła sie sekcja zwłok a wyniki będą podane wieczorem. to ze jazda była niedostosowana do warunków to fakt. i co tu wiecej mozna powiedziec... brawura... delikatne słowo.

co do znanych osob i tego co im sie przytrafia... to normalne ze tak jest... znany i ceniony dziennikarz motoryzacyjny, super-szybkie i super-drogie auto ktore rozlecialo sie w pył w stolicy... no i przedewszystkim ta fala dyskusji, co zreszta widac tutaj na forum...

nie wiem tylko jeszcze jednej rzeczy. nigdy nie bylem na ulicy Puławskiej w Warszawie, nigdy nie widzialem tej nawierzchni i tej hopki, ale... skoro tyle tragicznych wypadkow sie tam zdazylo to co ta hopka tam jeszcze robi?

......to co ta hopka tam jeszcze robi?

heheh no weź , z wrocka jesteś, chyba by życia nie starczyło żeby u nas policzyć wszystkie hopki, dziurska jak kratery itp,

i co z tego ...i nic :evil: fuck toż to Polska właśnie :?

Jest troche tego wiadomo... ale czy we Wrocku jest tez taka 'czarna hopka' ?

drogi są jakie są... tez trzeba dostosowac jazde do tego... jak zlapie sie kołem czasami jakąś dziure to kierownice chce urwac...

Gość Mordulec
... ale czy we Wrocku jest tez taka 'czarna hopka' ?

kazda hopka ma swoją "predkosc maxymalną" po przekroczeniu której auto zaczyna

przypominac samolot ... heh tak sobie mysle ze tą ferraryną do 200kmh na

krakowskiej przy praktikerze na prawym pasie by sie nie rozbujali :lol:

Nie ma co tłumaczyc tego dzwona hopką , jadąc przepisowo jakos wszyscy kierowcy

w warszawie radzą sobie z tym "wzniesieniem" a jak ktos zlewa totalnie przepisy

przekraczając dozwoloną predkosc 4-5 krotnie no to sory <bmw_4>

Nie ma co tłumaczyc tego dzwona hopką , jadąc przepisowo jakos wszyscy kierowcy

w warszawie radzą sobie z tym "wzniesieniem" a jak ktos zlewa totalnie przepisy

przekraczając dozwoloną predkosc 4-5 krotnie no to sory <bmw_4>

i chyba nikt tego nawierzchnią tlumaczyć nie bedzie. kazdy zwraca uwage na predkosc...

winą była predkosc, to oczywiste, ale z drugiej strony co by bylo gdyby... moze i polecieli by dalej. po prostu wydawalo mi sie ze po ktoryms juz wypadku w takim miejscu cos powinno sie z tym zrobic.

a co do Krakowskiej to wątpie zeby posiadacz Ferrari czy podobnego auta ryzykowałby wogole wjechanie tam. no a co do szaleństw... mi wjazd do Wrocka od strony Opola kojarzy sie z prawie-wiecznymi korkami.

• 2 tygodnie później...