WNTcoupe Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 jak w temacie , zrobiłem i wyczyściłem przepływomierz ,pomalowałem obudowę filtra powietrza , uszczelniłem dolot a ta świnia wredna nie chce zapalić. tzn: złapie ,zaczyna wchodzić na obroty, lecz gdy dodam gazu i trzymam pedał wciśnięty w jednej pozycji , to sobie spada z obrotów żeby po chwili wskoczyć na wyższe i znowu spada i tak w kółko . co jest ?? lub co ja mogłem spier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 co jest ?? lub co ja mogłem spier... przepływkę ? albo coś nie łączy gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WNTcoupe Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 łączy wszystko , zastanawiam sie czy mam jeszcze gaz bo wskaznik na zbiorniku pokazuje jak mu pasuje ale z moich wyliczeń powinien jeszcze być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 łączy wszystko , zastanawiam sie czy mam jeszcze gaz bo wskaznik na zbiorniku pokazuje jak mu pasuje ale z moich wyliczeń powinien jeszcze być zawsze można jeszcze styki i złączki potraktować jakimś "elektrostykiem" czy cuś podobnego... mi tak wywalało errora tylnej lampy, żarówy postojowej... psiknąłem tym dziwnym czymś i przeszło jak ręką odjął, od pół roku check się nie zapalił (....z tego powodu) ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 to mówisz o gazie a jak na benzynie chodzi :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WNTcoupe Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 na benzynie wogóle nie chodzi , może pompka jest spalona jescze nawet nie tankowałem benzyny ale z tego co mi sie wydaje to będzie popka walnięta , gdzie ona sie znajduje (w zbiorniku??) jak do niej sie dostać , myśle że jest spalona ponieważ po ptrzekręceniu kluczyka nie słyszę jej reakcji a chyba powinienem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 na benzynie wogóle nie chodzi , może pompka jest spalona jescze nawet nie tankowałem benzyny ale z tego co mi sie wydaje to będzie popka walnięta , gdzie ona sie znajduje (w zbiorniku??) jak do niej sie dostać , myśle że jest spalona ponieważ po ptrzekręceniu kluczyka nie słyszę jej reakcji a chyba powinienem?? teoretycznie powinieneś coś tam słyszeć... nie wiem jak w E30, ale w E36 to jest pod tylną kanapą, podnosisz kanapę, odkręcasz dekiel.... wyciągasz pompkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 na benzynie wogóle nie chodzi , może pompka jest spalona jescze nawet nie tankowałem benzyny ale z tego co mi sie wydaje to będzie popka walnięta , gdzie ona sie znajduje (w zbiorniku??) jak do niej sie dostać , myśle że jest spalona ponieważ po ptrzekręceniu kluczyka nie słyszę jej reakcji a chyba powinienem?? :evil: uklon_bmw załamka normalnie, to wobec tego co wiesz o swoim aucie...... jazda na gazie bez benzyny to masakra, polecam www.realoem.com :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WNTcoupe Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 szczerze , jak mnie wkór.... konkretnie to zrobie z nim to co zrobiłem z maluchem a mianowicie rozbiorę do gołej blachy ,kapitalke silnika wszystko co sie da powymieniam (ja nie jestem całkiem normalny w tej kwestii) i niech mi wtedy spróbuje zapier... focha , co prawda malucha oddałem za bezcen bo tylko 600zł a włożyłem lekko ponad 3 tyś nie licząc roboty. ale dam sobie rade tylko potrzebuje troszkę czasu żeby sie z nim oswoić i poznac narazie musi zacząc jeżdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 po VINie zobacz gdzie masz pompe, ale raczej po progiem, jesli tak to na 100% jak chodzi to ją słychać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WNTcoupe Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 to stwierdzam że jej nie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Witka zacznij od bezpiecznika pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WNTcoupe Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 ok ale wszystkie bezpieczniki jakie są w skrzyne wymieniłem zaraz po zakupie na nowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 albo przekaźnik pompy jeszcze, ale najlepiej zmierz napięcie na pompie i juz albo podłącz ja na krótko do 12 V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WNTcoupe Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 tak właśnie zrobie na 12v i będe wiedział co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Witka sprawdź najpierw czy masz napięcie na pompie , potem przekaźnik tak jak pisał Piotr bo o bezpieczniku to nie wspomnę jak to sprawdzisz to przystąp do sprawdzenia pompy ale nie na sucho bo zatrzesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi