slawek44 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Panowie szybka porada. Mam tlumik koncowy i strumienice ale jest ona za mala i musze dospawac kawalek rurki. Pytanie.: lepiej dac strumienice blizej sondy czy lepiej dac ją dalej. Stawiam browca za szybka i trafna odpowiedz :hyhy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziqsek Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 lepiej przed moim skromnym. Jka dasz za mozesz miec jakies dziwne przypadlosci, tzmn sonda bedzie dostawala info o spalinach za strumiennica a tego raczej byc nie chcial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 ? Przed od której strony patrząc dziqsek? Od kolektora to raczej za. Sonda będzie wtedy przed strumienicą i nie będzie miało znaczenia dla niej czy jest kat czy strumienica. A odpowiadając na pytanie Sławka to myśle,że lepiej troche dalej. Rozumiem,że masz jedną sondę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek44 Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 no ja wiem ze kolejnosc - kolektor-sonda-strumienica-tlumik koncowy. tylko ze mam tlumik koncowy jak orginal wiec go nie bede zmienial. z tym ze katalizator mialem dwa razy dluzszy niz strumienica ktora dostalem na allegro. wiec musze dospawac kawalek rurki, jakies 45cm i nie wiem czy dospawac od strony lambdy? (wtedy strumienica bedzie troche dalej od sondy) czy na odwrot? nie wiem jak lepiej. a moze dwie strumienice wstawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 strumienice montujesz poza sonda czyli kolektor sonda i dopiero strumienica jak zbieralem info o montarzu strumienicy to wyczytalem ze powinna byc oddalona ok 70 cm od kolektora wydechowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giera Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Strumiennice najlepiej zamontuj w miejsce tlumika srodkowego a zamiast katow wstaw rurki.. tak wydaje mi sie ze najlepiej bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek44 Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Juz panowie wszystko zamontowalem wiec temat zamkniety. Dzieki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi