slawek44 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 NIE MA KAGANCOW!!!!!! Wykrec dolot turbo i wyczysc, np umyj w benzynie, Wyczysc kolektor a w nim taki maly wystajacy picek. Zakrec wszystko spowrotem. Odpal i jazda nawet 200 do tego ktory ci nawciskal o kagancu i daj mu w leb. A za 1500 kup sobie np nowe opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 TD jest na zwykłej pompie,w zasadzie bezawaryjny.TDS jest na pompo wtryskach,więcej elektroniki,więcej problemów.Jest bardziej kosztowny w razie ewentualnych napraw.Jeśli chodzi o użytkowanie TDS jest świetnym silnikiem.trzeba tylko dbać o przeglądy i go nie skatować, a odwdzięczy się długą żywotnością. <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 E34 TDS jest na pompo wtryskach? To jakie ja TDS'y widziałem w życiu... Miały zwykłe pompy,jedynie turbo i intercooler,ale pompo wtryski? To chyba trochę później,nie prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechue34M50 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 A ja powiem tak: diesla w bmw w dobrym stanie, niezajechanego znaleść to jak trafić w duzego lotka 1. 2.4 TD - prosty jak konstrukcja cepa, niewysilony ale tylko do spokojnej jazdy. 2. 2.5 TD - dla mnie bezsensu bo to prawie jak 2.4 tylko, że nowocześniejszy - ta sama jazda. Lepiej TDS wziąść bo róznią się tylko szczegółami: wsumie dołożono tylko intercoler i zmieniono pare detali. I nieprawda, że są trwalsze od TDS-a bo to prawie ten sam motor!!!! 3. 2.5 TDS - jak diesel to tylko ten, nowszy konstrukcyjnie od 2.4, mocniejszy od 2.5 TD, najbardziej sprawny ze wszystkich, ponadto jest ich najwięcej i łatwo o części do niego w porównaniu z 2.4 i 2.5 TD A na koniec najważniejsze, TRWAŁOŚĆ: To jest pojęcie względne bo wszystko zależy od tego jak traktował auto poprzedni właścicel. Moja rada taka, jak juz szukasz diesla to niepatrz czy to 2.4 2.5 TD czy TDS tylko na jego stan!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi