abnamro Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Pomocy. Auto nagle mi zgasło... poprostu umarło i nie chce odpalić. Kreci bezproblemowo. Wymieniłem juz świece, przewody, cewke, palec, kopułke..... i... nic dalej kreci i kreci... Ostatni pomysl to uszkodzony moduł?? Panowie ale gdzie on jest?? (E30 z silnikiem M40 318i 1988rok) Co moglo umrzec?? macie jakies pomysly?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 A pompe paliwa sprawdziłes ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnamro Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Mordulcu, szczerze mówiac to nie sprawdzałem, bo sugerowałem się bardzo słabą iskrą... Poza tym, auto zgasło mi jak jechałem na gazie, wiec czy to może być mimo to pompa paliwa?? Kolejna sprawa.... to stan aut przed jego zdechnięciem. A mianowicie przerażająco słaby motor... o co chodzi?? Bo nie wierze, że (domniemywałem wałek) wytarty wałek aż tak masakrycznie pogarsza osiągi, a poza tym stalo się to przed jakies poł roku, a dodam ze bardzo mało wóz był używany!! Czy jego słabość moze miec cos wspolnego z ta awaria?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 bo sugerowałem się bardzo słabą iskrą... Co to znaczy słabą iskrą ?? albo cewka działa albo nie działa Poza tym, auto zgasło mi jak jechałem na gazie, wiec czy to może być mimo to pompa paliwa?? Rozumiem ze ani na gazie ani na bajurce nie mozesz odpalic ?? Bo nie wierze, że (domniemywałem wałek) wytarty wałek aż tak masakrycznie pogarsza osiągi, a poza tym stalo się to przed jakies poł roku, a dodam ze bardzo mało wóz był używany!! Wydaje mi ze wałek nie jest az tak wytarty zeby wcale nie otwierał zaworów Moja propozycja , odkrec rure dolotową przy filtrze powietrza , wez jakas strzykawke nabierz troche paliwa i wstrzyknij do rury i wtedy zobacz czy bedzie go brało na zapalanie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 auto Ci zgaslo ot tak ? bez zadnych skokow, szarpniec itp. ? mi jak raz ucichlo auto (lanos) w czasie jazdy ot tak po porostu to poszedl rozrzad :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 najpierw sprawdż czujnik wału korbowego i jego wtyczke,jest po kolektorem dolotowym(ja to miałem).no i rzeczywiście sprawdż ten rozrząd. chodż jakby się urwał to na rozruszniku byś to wyczuł,silnik miałby bardzo duże obroty bo chodziłby bez obciążenia.no ale mógł przeskoczyć.musisz sprawdzać etap po etapie to coś wreszcie wykryjesz :wink: bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnamro Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 auto zgasło bez żadnych skoków, bez szarpnięć cichutko jak makiem zasiała. Zgasło jak stałem w korku - na wolnych obrotach. Brat podejrzewa na chwile obecna czujnik wału. Jak go wymienie to napisze, czy to jest to. Do łazik: auto kreci tak, jak przed tym zdarzeniem. Nie wyczuwam zadnej rożnicy. PANOWIE NIE KRACZCIE Z ROZRZĄDEM - kurde zreszta wymienialem rozrzad i auto nie zrobilo na nim wiecej niz 20 tys.!!!! A swoja drogą to ciekaw jestem, jak po wymianie (chca nie chcac) polowy elektryki (kable, swiece, kopulka, palec, cewka) auto bedzie chodziło. Bo przed tym zdarzeniem mialo przyspieszenie poloneza caro... martwi mnie to bardzo. Wprawdzie jezdi nim moja kobieta, ale to nie jest normalny objaw. . . . . ale o tym jak uporam sie z odpaleniem wozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi