danieltca Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam! Może ktos wie gdzie jest umieszczony wtryskiwacz rozruchowy w e30 316 90r silnik m40. Co trzeba rozkrecac zeby sie do niego dostac?. Jeśli ktoś to juz robil to prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 z tego co wiem w M40 nie ma wtryskiwacza rozruchowego, one były w M10 i M20 na jetronicach, skąd masz ten schemat..........wygląda jak od jetronica chociaz napisane motronic :evil: jakbyś miał wtryskiwacz rozruchowy to byś go znalazł bo jest zamontowany do kolektora dolotowego po drugiej stronie od przepustnicy, jak znajdę fote to zobaczysz to masz zdjęcie: http://www.maxbimmer.pl/forumowicze/piotr/images/fotka002.jpg widać dokładnie wtyczke zasialjącą wtryskiwacz - ta niebieska przy kolektorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 no wlasnie ten schemat mnie cos myli bo nie moge znalesc tego wtryskiwacza. A schemat mam z ksiazeczki o E30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 na schemacie wyraznie zaznaczone jest nr11 wtryskiwacz rozruchowy! a to chyba nie jest schemat od m40! m40 nie posiada takiego wtryskiwacza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Mozliwe ze to schemat dla M10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 To akurat jest rysunek do M20 :wink: :!: Element nr4 rurka rozdzielająca jest podzielona na sześć wtryskiwaczy + wtrysk rozruchowy :idea: Co do książeczki, to ma ona "kilka" błędów <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 no troche ta ksiazka ma bledzikow . to czyli m40 ma wtrysk motronic ale ten uklad na rysunku nie jest do m40 tak mam to rozumiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 tak dokładnie M40 nie ma wtrysku rozruchowego tak jak wszystkie silniki na motronicu, tylko jetronic miał wtrysk rozruchowy czyli M10 i M20 ( wcześniejsze ) czyli M20B20 i M20 B23 :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 ok dzieki wielkie za pomoc. temat zakonczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WNTcoupe Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 dokładnie ja mam M10 i jest tak samo jak na schemacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 dokładnie ja mam M10 i jest tak samo jak na schemacie tak to sie zgadza tyle że masz jetronic a tam napisane motronic czyli pomyłka w samym napisie jest, ogólnie schemat jest dobry :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi