Maciek Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Chodz mi o uszczelki przy szybach w drzwiach kierowcy i pasażera w sedanie... Mam taki problem iż po opuszczeniu szyby i podnoszeniu jej nie wchodzi ona za uszczelkę tylko wyskakuje z niej(na zdjęciu zielona kreska przy uszczelce - tu jest dobrze, czerwona - tu wyłazi) i albo trzeba szybę ręcznie dopchnąć do ramy(ma ok 0,5cm luzu, kierunek "dopychania" pokazuje strzałka) albo jak jadę to szumi jakby okno było otwarte... Czy mozna coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Chodz mi o uszczelki przy szybach w drzwiach kierowcy i pasażera w sedanie... Mam taki problem iż po opuszczeniu szyby i podnoszeniu jej nie wchodzi ona za uszczelkę tylko wyskakuje z niej(na zdjęciu zielona kreska przy uszczelce - tu jest dobrze, czerwona - tu wyłazi) i albo trzeba szybę ręcznie dopchnąć do ramy(ma ok 0,5cm luzu, kierunek "dopychania" pokazuje strzałka) albo jak jadę to szumi jakby okno było otwarte... Czy mozna coś z tym zrobić?Obrazek wymienić uszczelki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 sęk w tym że problem chyba nie leży w uszczelce, jeżeli to szyba się z niej wysuwa i muszę ją ręką dopychać aby weszła w uszczelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 moze ramki drzwi sa wygiete,miałem tak e jakims aucie,złapałem ją i z czuciem prostowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 sęk w tym że problem chyba nie leży w uszczelce, jeżeli to szyba się z niej wysuwa i muszę ją ręką dopychać aby weszła w uszczelkę jest jeszcze taka opcja, że ktoś komuś wsadził główkę pomiędzy drzwi a słupek... i walił nimi w główkę z bliżej nieokreślonego powodu, lub z jakiegoś innego powodu skrzywił ramkę drzwi i trzeba ją z deka podprostować Z OPUSZCZONĄ SZYBĄ I DELIKATNIE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iceman81 Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 witam, mam identyczny problem, wg mnie to nie jest wina uszczelki ani krzywego słupka. jak zdjąłem boczek drzwi okazało się że są dość znaczne luzy na podnośniku szyby. tzn na nitowanych połączeniach oraz w miejscu gdzie szyba jest do niego dołączona. można ręką delikatnie ruszać szybą w górę i w dół co powoduje jej dociskanie bądź nie do słupka drzwi. na razie nic z tym nie robie bo w najbliższym czasie mam plany założenia elektrycznych podnośników. Ale podejrzewam że można to zlikwidować poprzez lepsze połączenie szyby z podnośnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi