mexyk Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Siemka wszystkim Mam problem w swojej e34 z 89r mianowicie nie dziala swiatlo prawe przednie postojowe, tylnie prawe postojowe, podsw tablicy rejestracyjnej no i we wnatrz wszystko oprocz podswietlenia ele szyb. Wywala bezpiecznik nr 5 gdy go wymieniam to wszystko chula jak powinno no ale wjade w jakas nierownosc to problem wraca, czasem jak wymienie bezpiecznik to odrazu po wlonczeniu swiatel go wywala. Nie wiem co mam robic sprawdzalem juz przednie lampy i nic zero przetarc na kablach, kostkach itd z tylem to samo zaizolowalem ta wiazke idaca zawiasem, juz brak mi sil do tego. Prosze o pomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszkaalex Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 siema sprawdż całom wiązke ale prawdo podobnie masz gdzies przetarty kabel i bez elektryka sie nie obedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Jeśli zamiast zwykłych żarówek pozycyjnych przednich założyłeś sobie jakieś diody to możliwe że po wciśnięciu w gniazdo druciki (kiepsko wykonane)łączą piny (+) z (-) lub sa bardzo blisko i podczas trzęsawki również mogą zewrzeć plus i minus wewnątrz gniazda. Sprawdz dokładnie gniazdo żarówki pozycyjnej tylnej i przedniej i wytczkę/kostkę elektryczną światła pozycyjnego przedniego(przewody a raczej izolacja przy wyjściu z kostki lubi pękać zarówno na przewodzie (+) jak i (-) i tam też może być chwilowe zwarcie. Proponuje również odkręcić lampki w oświetlenia wnętrza (wszystkie) i zobaczyć jak układają sie tam kable i wtyczki(czasem wkładając lampkę mozna przygnieść przewody/izolacje (+) i (-) i wtedy również będzie zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexyk Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 siema sprawdż całom wiązke ale prawdo podobnie masz gdzies przetarty kabel i bez elektryka sie nie obedzie U elektryka bylem na poczatku skasowal kase tylko <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi